Nadica Bozanic

TEKVONDO
Nadica Božanić zlatna na kadetskom EP

Posle tri bronzane medalje Teodore Jović (do 37kg), Miljane Stefanov (do 41kg) I Nevene Jokanović (do 51kg) na kadetskom Evropskom prvenstvu u Strazburnu, Nadica Božanić (do 55kg) je osvojila zlato!
-Presrećna sam osvojenom medaljom. Cele godine sam naporno trenirala i izlazila na većinu turnira sto mi je pomoglo da postignem ovaj uspeh. Imala sam četiri naporne borbe i jako tezak zreb. U početku nisam bila sigurna da mogu do zlata. Trener Jugoslav Nastasić i ja smo posmatrali protivnice i spremali taktiku za svaku od njih. Isli smo borbu po borbu i na kraju uspeli da pobedimo. Finale je bilo jako neizvesno. Sve vreme sam vodila , ali je protivica pred kraj same borbe kaznila trenutak moje nepaznje i povela sa bodom razlike. Uspela sam da je stignem i borba je usla u četvrtu rundu , takozvani “ zlatan bod „, u kojem sam ipak uspela da odnesem pobedu. Zahvaljujem se svima koji su me podrzavali i verovali u mene sve vreme, svojoj porodici i prijateljima, a najvise svom treneru i pomocnom treneru Danilu Vukelicu – rekla je Nadica.
U finalu je Nadica pobedila Izraelku Azren na zlatan bod u četvrtoj rundi, u polufinalu Poljakinju Nikiborc 6:2, zatim Glasnović Lauru iz Hrvatkse 6:2 i Špankinju Santos na zlatan bod u preliminarnim borbama.
Poslednjeg dana kontinenaltnog šampionata za kadete, Nadica je dokazala ulogu favorite I zauzela prvo mesto. Tokom cele godine, Božanić je bila više nego uspešna na domaćim I medjunarodnim turnirima, a zlatna medalja na EP je samo prirodni nastavak. Jugoslav Nastasić, matični trener Nadice, izrazio je da je prezadovoljan rezultatom.
-Prezadovoljan sam rezultatom koji je kadetska reprezentazija Srbije postigla na ovom Evropskom prvenstvu. Zadnji dan uspeli smo da se okitimo i najsjajnijin odlicjem koje je osvojila Nadica Bozanic. Prethodna dva dana uzeli smo tri bronzane medalje i to Teodora Jovic, Miljana Stefanov i Nevena Jokanovic.
Nadica se danas potrudila da se himna Srbije ipak cuje u Strazburu i svojim zlatom potvrdila kvalitet ove generacije kadeta Srbije. Ovaj sjajan rezultat je kruna jedne teske i uspesne sezone koja je iznedrila jednu od najuspesnijih generacija tekvondo orlica. Za kraj bih se zahvalio svim ljudima koji su verovali u nas i podrzavali na ovom teskom putu, a posebno Olimpijskom komitetu Srbije i Tekvondo asocijaciji Srbije na finansijskoj pomoci i podrsci – rekao je trener reprezentacije, Nastasić.
Marko Marković (do 65kg) izgubio je u borbi za medalju od Francuza Tomasa 8:4, kao I Jelena Prole (do 59kg) of Finkinje Raniko 13:2. Dušan Božanić je izgubio takodje u prelimiranoj borbi od Kahatrajana iz Armenije.

Povezana vest:  TEKVONDO, Krizmanic najbolji do 80 kilograma