Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas na prijemu upriličenom za svetskog bokserskog šampiona Muamera Hukića da je on uzor mladim ljudima, iako je taj sport u Srbiji u velikoj krizi.

„Nažalost, boks je u celoj državi na niskim granama, pa i kod nas. Hukić je svojim ponašanjem i rezultatima postao primer mladima, koji bi da krenu njegovim stopama. Za povratak slave i interesovanja, najpre je potrebno obezbediti uslove za trening i stručni kadar. Ovde se ceni i poznaje plemenita veština, a narod se izuzetno ponosi Hukićem. Malo ko ima svetskog prvaka, čime mi možemo da se pohvalimo“, naveo je Biševac.

Povezana vest:  DŽUDO, SVETSKI KUP U PRAGU, Srpski Rusi zaustavljeni u eliminacijama

Hukić je 19. novembra u Hanoveru pobedio Ukrajinca Dmitra Kučera i tako odbranio IBO svetsku titulu u kruzer kategoriji osvojenu devet meseci ranije trijumfom nad Britancem Olom Afolabijem.

Biševac, koji je diplomirani ekonomista po struci, svojevremeno je imao uspešnu karijeru u amaterskom boksu, a kasnije je bio i direktor Sportskog saveza Novog Pazara.

„Bilo je zadovoljstvo prisustvovati poslednjoj Hukićevoj odbrani titule. On je potvrdio da se treningom i napornim radom može stići do svetskog vrha. Sportisti su ambasadori svakog grada i države, a Hukić je naš najbolji predstavnik. Njegov meč je pre mesec i po prenošen u 94 države, što je najbolja propaganda za nas“, ocenio je Biševac.

Povezana vest:  Datunašvili šampion Evrope

Hukić je kazao da se posle povrede ruke nada da će uskoro biti spreman.

„Kučer je bio jak rival, što je i normalno ako je ulog svetska titula. Tu je vazduh prilično razuđen. Gotovo celu borbu boksovao sam sa hendikepom, jer sam u četvrtoj rundi slomio ruku. Uspeo sam da pobedim. Nadam se da ću se uskoro biti potpuno spreman. Biće dobrih borbi u narednom periodu, verovatno već u martu. Planiram i ujedinjenje titule u kruzeru“, otkrio je Hukić.

Povezana vest:  KARATE, U SUBOTU I NEDELJU SE ODRAŽAVA TRADICIONALNI KARATE TURNIR „ZLATNI POJAS ČAČKA“

Ovaj 32-godišnji bokser ocenio je da u Novom Pazaru ima dosta talenata za boks i sport uopšte.

„Drago mi je što je gradonačelnik Biševac veliki zaljubljenik u boks i što je bio moj gost tokom odbrane titule u Hanoveru. Razgovarali smo o perspektivama boksa, pošto je činjenica da potencijal postoji i treba ga iskoristiti. Omladina treba da se bavi sportom, a sport je najbolja reklama“, kazao je Hukić.