Na Evropskom prvenstvu do 21 godine koje se održava u Sofiji, trećeg takmičarskog dana Vanja Mićić (do 80 kilograma muškarci) osvojio je bronzanu medalju!

Na startu je slavio protiv Slovaka Divkovića koji se predao, zatim je u četvrtfinalu savladao Šveđanina Miftarija sa 17:7, dok je u polufinalu izgubio od Turčina Lazagloua sa 21:16.

-Dosta sam trenirao, dobro sam se spremio, uspeo sam da osvojim medalju zbog čega sam izuzetno srećan. Trudiću se da ispravim greške sa današnjeg takmičenja i da u narednom periodu budem jos bolji. Zahvaljujem se mojim sparing partnerima, trenerima u klubu, drugarima iz reprezentacije sto su me bodrili i naravno trenerima reprezentacije Borisu i Draganu – rekao je Vanja.

Povezana vest:  Vlasnici Lestera podržali trenera Ranijerija

Trener reprezentacije na ovom turniru, Boris Gorjup ponosan je na takmičare, ali uveren je da I poslednjeg takmičarskog dana imamo šanse da osvojimo još medalja.

-Vanja je bio dobar danas, u polufinalu je malo nedostajalo da pobedi, ali zadovoljni smo medaljom. Posle sjajnog nastupa na svetskom juniorskom prvenstvu, na evropskom prvenstvu je osvojio odličje, Vanja je mlad takmičar i siguran sam da je pred njim sjajna karijera – ističe Gorjup.

Povezana vest:  EXIT izložbom obeležio 20 godina društvenog aktivizma

I Nađa Savković (do 62kg) I Jana Ruljić (do 62kg) su bile odlične danas, izgubile su u četvrtfinalu za medalju. Jana je u drugom kolu pobedila aktuelnu svetsku junorsku prvakinju Turkinju Sogut. Igor Glišin (do 80kg) I Vladan Čirjaković (do 74kg) su izgubili u preliminarnim borbama. Dan ranije, u borbi za medalju izgubila je Tijana Bogdanović (do 53kg), dok su Strahinja Damnjanović (do 63kg) I Miloš Šućur (do 68kg) poraženi u preliminarnim borbama.

Povezana vest:  Bouvi i reperi N.W.A. ušli u arhiv biblioteke američkog Kongresa

Nenad Bundalo (do 87kg) I Bojana Paunović (-73kg) se takmiče poslednjeg takmičarskog dana.