Britanski bokser Tajson Fjuri rekao je danas da će se početkom jula vratiti u ring i da će imati dve ili tri pripremne borbe pre meča sa svetskim šampionom u teškoj kategoriji Entonijem Džošuom.

Džošua je prošle subote pred 90.000 na londonskom Vembliju ujedinio titule u teškoj kategoriji u verzijama IBF, WBA i IBO, pošto je nokautom u 11. rundi pobedio Ukrajinca Vladimira Klička. Džošua je posle te pobede pozvao Fjurija na borbu, što je Fjuri prihvatio.

Fjuri nije boksovao od novembra 2015. godine kada je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Klička. Njemu je oduzeta dozvola nakon što je priznao da je uzimao kokain, ali bi naredne nedelje Odbor za kontrolu birtanskog boksa mogao da mu vrati licencu.

Povezana vest:  VESLANJE, Četiri posade ispunile A kriterijum

Fjuri je prošle nedelje rekao da mu neće trebati pripremni meč pred duel sa Džošuom, „koga bi mogao da pobedi jednom rukom vezanom iza leđa“.

On se u Marbelji priprema za povratak u ring.

„Biću ovde u doglednoj budućnosti, trčim, sparingujem, radim druge stvari. Vratiću se u ring 8. jula, imaću dve ili tri povratničke borbe dok budem čekao Džošuu. Nema novca sa nekim drugim bokserima, želim ‘Gospodina Mišiće'“, rekao je Fjuri, preneo je Skaj.

Povezana vest:  Italijanska komedija “Ludi provod” u bioskopima do 16. marta

Fjuri trenira sa dobrim prijateljem Bilijem Džoom Sandersom, koji bi titulu svetskog prvaka u srednjoj kategoriji u verziji WBO trebalo da brani protiv Avtandila Hurcidzea iz Gruzije u Londonu.

„Ponovo mogu da budem najbolji Tajson Fjuri. To nije otišlo, samo nisam mogao više da se zamaram. Ali, sada je u igri 30 miliona. Bio sam senka mog pređašnjeg uspeha, ali sada se vraćam“, naveo je 28-godišnji Fjuri.

Povezana vest:  Odloženo prikazivanje Diznijevog filma "Lepotica i zver"u Maleziji

On je čestitao Džošui na pobedi protiv Klička, ali je rekao da nije impresioniran.

„Moja pobeda (protiv Klička) je bila mnogo bolja, bolji boks. On me nijednom nije udario, a Džošuu je udario milion puta i zamalo ga nokautirao, razotkrio ga je. Nadam se da (promoter) Edi Hern štiti Džošuu, pošto će ga prvi pristojan bokser, koji ne bude ima 41 godinu, pobediti. Diontej Vajlder, Džozef Parker, neko od njih bi ga pobedio“, rekao je Fjuri.