Bivši svetski šampion Amerikanac Flojd Mejveder boksovaće 26. avgusta u Las Vegasu u meču lake srednje kategorije protiv Irca Konora Megregora, zvezde mešovitih borilačkih veština i šampiona lake kategorije UFC.

Mejveder (40), koji se 2015. godine povukao iz boksa kao neporaženi svetski šampion, postavio je video poruku na društvenim mrežama i napisao je: „Zvanično je“.

Megregor (28) je napisao: „Borba je zakazana“.

Mediji spekulišu da bi obojica mogli da zarade po 100 miliona evra od borbe, koja bi mogla da bude jedna od najskupljih u istoriji boksa. Mejveder je bivši bokserski šampion u pet kategorija i smatra se najboljim bokserom svoje generacije, a neporažen je u 49 borbi.

Povezana vest:  U Laktašima počeo Evropski juniorski kup u džudou

Megregor nikada nije profesionalno boskovao, a u novembru 2016. godine postao je šampion ultimet fajta (UFC). On je prvobitno izazvao Mejvedera na borbu po pravilima mešovitih borilačkih veština. Državna sportska komisija Kalifornije izdala je Megregoru boksersku licencu u decembru, pa Irac može da boksuje u SAD.

Predsednik UFC Dejna Vajt rekao je da su pregovori o borbi sa Mejvederom trajali neko vreme.

-Sve je proteklo glatko. Flojd Mejveder se okružio pametnim ljudima i postigli smo dogovor. Nemogući dogovor sada je postignut. Megregor je veliki zbog toga što želi da se bori sa svima, bilo gde, bilo kada. Pokušaće da nokautira Mejvedera. Flojd Mejveder ima 40 godina i uvek je imao problema sa levorukim bokserima. Konor Megregor ima 28 godina i levoruk je. Kada Konor udari ljude, oni padnu – rekao je Vajt.

Megregor je ostvario 21 pobedu i pretrpeo tri poraza.

Povezana vest:  KARATE, Za vikend međunarodni turnir u karateu

-Konor je 100 odsto siguran da će pobediti, a ja sam odvano prestao da sumnjam u njega – rekao je Vajt.