Trener tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović rekao je danas da je konkurencija na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji velika, ali da očekuje dobar rezultat srpskih boraca.

„Ovo je jedna nova, mlada ekipa i ono što je zanimljivo da svako od njih ima bar po jednu značajnu medalju, pa s pravom očekujemo da možemo da ostvarimo rezultat u Koreji“, rekao je Jović, navodi se u saopštenju Tekvondo kluba Galeb.

Svetsko seniorsko prvenstvo u tekvondou u Južnoj Koreji, u Mudžuu, počelo je danas i trajaće do 30. juna. Takmičiće se skoro hiljadu boraca iz 183 zemlje.

„Konkurencija je nikad veća, biće potrebno četiri ili pet borbi do polufinala, a na svetskom šampionatu u Koreji, polufinala i finala se ne održavaju isti dan kad i preliminarne borbe, već sledeći. To je jedna od otežavajućih okolnosti, ali kako je za druge tako je i za nas“, rekao je Jović.

Povezana vest:  KARATE, PETI DAN 20. SVETSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE, Srbija šampion sveta!

Za srpski nacionalni tim koji broji 13 boraca prvi takmičarski dan je nedelja kada na tatami izlaze Vanja Stanković u kategoriji do 49 kilograma i i Damir Fejzić u kategoriji do 74 kilograma.

„U mojoj kategoriji je prijavljeno 48 boraca, samim tim to je ukupno šest borbi. Neće biti lako, svi su došli spremni, ali i mi smo se cele godine fokusirali na ovaj turnir. U prvom kolu se borim protiv predstavnice Ruande, dok me u drugom kolu čeka odlična i iskusna Azerbejdžanka Patimak, osvajačica bronze na Olimpijskim igrama. Nema lakih borbi na svetskom prvenstvu, svaki protivnik je opasan i nikoga ne smemo potceniti“, rekla je Vanja Stanković.

Povezana vest:  Četiri zlata za Srbiju u Zagrebu

Damir Fejzić se 2012. borio na Olimpijskim igrama u Londonu, a ovu godinu je počeo osvojivši nekoliko medalja na međunarodnim turnirima, ali i bronzu na President kupu, G2 turniru, poslednjoj proveri pred odlazak u Koreju. Čak 91 borac prijavljen je u kategoriji do 74 kilograma, dok je Fejzić kao deveti nosilac u prvom kolu slobodan, i čeka pobednika Makedonije i Haitija.

Povezana vest:  KARATE, DRUGI DAN 45. EVROPSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE, Kata dame do bronze

Srbiju će na Svetskom prvenstvu predstavljati Vanja Stanković u kategoriji do 49 kilograma, Tijana Bogdanović (53 kg), Aleksandra Radmilović (57 kg), Nađa Savković (62 kg), Milica Mandić (73 kg), kao i Ana Bajić u kategoriji preko 73 kilograma.

Na SP će učestvovati i Miloš Gladović (58 kg), Nikola Vučković (63 kg), Ivan Purešević (68 kg), Damir Fejzić (74 kg), Ivan Karajlović i Draško Jovanov u kategoriji 80 kilograma, kao i Marko Đuričić u konkurenciji preko 87 kilograma.

Sa ekipom će osim Dragana Jovića biti i treneri Borislav Krstić i Mario Đujić.