Siniša Jasnić, potpredsednik Tekvondo asocijacije Srbije, imenovan je za člana Izvršnog odbora Evropske tekvondo unije (ETU) na Generalnoj izbornoj skupštini koja se održala u Koreji, gde se takođe održava Svetsko seniorsko prvenstvo. Edmund Šram, potpredsednik TAS-a, reizabran je za člana izvršnog odbora ETU-a.

Sakis Pragalos, ponovo izabrani predsednik ETU do 2021. godine, izrazio je zadovoljstvo što ima takvog stručnjaka u timu.

-Pre svega voleo bih da iskažem zahvalnost za sve što ste do sada uradili za tekvondo. Moje je zadovoljstvo da vas obavestim da ste postali novi član izvršnog odbora Evropske tekvondo unije, i veoma mi je drago što ste na tako bitnoj poziciji. Uveren sam da ćete nastaviti da podržavate rad Evropske tekvondo unije i hvala vam na podršci – istakao je Pragalos.

Povezana vest:  ULTIMAT FAJT, Seminar Gonkavlesa u Košutnjaku (FOTO)

Jasnić se trenutno nalazi na Svetskom seniorskom prvenstvu u Koreji, gde nastupa naših 13 boraca, a prvi na tatami, već u nedelju, izlaze Vanja Stanković i Damir Fejzić

-Velika je ovo čast za tekvondo sport, asocijaciju Srbije, ali i mene lično. Nadam se da ćemo u narednom periodu doprineti da Srbija bude domaćin Evropskog seniorskog prvenstva u naredne dve do četiri godine – rekao je Jasnić.

Povezana vest:  Svetski kup u rvanju na Beogradskom sajmu

Dejan Bručul, predsednik Tekvondo asocijacije Srbije, izuzetno je srećan i ponosan na naš stručni tim.

-Ovo je još jedno priznanje Evropske tekvondo unije za rezultate koje postižu naši takmičari u poslednjih 10 godina. Takođe, ovo je potvrda odličnog rada stručnog tima Saveza koji ima ispred sebe velike ciljeve i ambicije. Siguran sam da ćemo fokusiranim radom uspeti da u narednom periodu dobijemo organizaciju evropskog prvenstva –  ističe Burčul.

Povezana vest:  MMA, TESLA FAJTING ČEMPIONŠIP 2, Sve je spremno za spektak!

Ovo nije jedina uloga naših ljudi u Evropskoj tekvondi uniji. Zoran Ćendić, generalni sekretar TAS-a, je član marketing komisije ETU-e, a kao što je napomenuto Edmund Šram, potpredsednik TAS-a, je takodje član izvršnog odbora ETU, dok je Dragan Jović predsednik trenerske komisije ETU-a.