Svetske šampionke u tekvondou Milica Mandić i Vanja Stanković zahvalile su danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na prijemu i poručile da im mnogo znači podrška države.

-Uvek imam malu tremu na prijemima, velika je to čast. Napravili smo veliki rezultat, dva zlata, sveukupno treći na svetu, naš trener je najbolji na svetu i zaista hvala na podršsci i lepim rečima. Posebno mi je drago što je presednik pratio naše nastupe, veoma je upućen. Takođe, obećao je, da ćemo, kao i do sada, nagradu dobiti u rekordnom roku – izjavila je Mandićeva posle prijema kod predsednika Vučića.

Povezana vest:  Dragan Jović izabran za najboljeg trenera godine u izboru Svetske tekvondo federacije

Mlada Stankovićeva takođe nije krila zadovoljstvo zbog podrške države.

-Velika čast je doživeti ovakav prijem. Doček je bio lep i prijatan, drago mi je što je predsednik rekao da je pratio naše borbe i navijao – rekla je ona.

Selektor i zvanično najbolji trener ženske selekcije na svetu Dragan Jović istakao je da ne samo tekvondisti, nego svi srpski sportisti, imaju sjajnu podršku države, da se nagrade isplaćuju u rekordnom roku i dodao da su od predsednika Vučića i ministra Vanje Udovičića dobili obećanja koja će omogućiti da se radi još kvalitetnije i istrajnije.

Povezana vest:  Novi Pazar lider na tabeli Regionalne bokserske lige ex-Yu

-Želja nam je da na sledeće Olimpijske igre u Tokiju odemo sa više od dva takmičara, ali ajde da se prvo kvalifikujemo, da prvo škočimo, pa da kažemo hop. Uz podršku države za uslove za trening i znanje koje imaju našu treneri, plus kvalitet, imamo veliku šansu da u Tokiju napravimo još bolji rezultat nego na prethodnim igrama u Riju i Londonu kada smo osvajali po jednu medalju – izjavio je Jović.

Povezana vest:  Hukić: Kučer je razbijač, ali to me motiviše

Na nedavnom šampionatu sveta u Južnoj Koreji mlada Vanja Stanković osvojila je prvo istorijsko zlato za Srbiju u kategoriji do 49 kilograma, a potom je olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić osvojila zlato u kategoriji do 79 kilograma.