Srpska ženska tekvondo reprezentacija osvojila je danas zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Univerzijadi na Tajvanu, pošto je u finalu pobedila Poljsku sa 36:5.

Srbija je prvi put na jednom zvaničnom takmičenju imala predstavnike u ekipnom tekvondou, tri takmičarke i jedna rezerva, a nastupila je u sastavu Tijana Bogdanović, Ana Bajić, Iris Jović Vujaković i Aleksandra Radmilović.

Povezana vest:  TEKVONDO, Aca Kovačević primio beogradske tekvondoke


Tijana Bogdanović je juče osvojila zlatnu medalju u konkurenciji do 53 kilograma.

Trener srpske reprezentacije Dragan Jović rekao je da je zadvoljan nastupima svih takmičara. „Naša misija je završena na ovoj Univerzijadi. Svi su dali sve od sebe i dve zlatne medalje su odličan skor. Univerzijada je retka prilika da takmičari mogu da osete atmosferu olimpijskih igara. Ovo je veliko iskustvo za njih. Zahvaljujem predsedniku Univerzitetskog saveza Srbije Siniši Jasniću na poverenju koje nam je ukazao i poslao ekipu u ovolikom broju. Pored zlatnih medalja takmičarke su osvojile i novih 20 poena na svetskoj i olimpijskoj rang-listi“, rekao je Jović.

Povezana vest:  TESLA FIGHTING CHAMPIONSHIPS 2 (24. decembar), Nastavlja se spektakl u oktagonu

Reprezentativka Ana Bajić rekla je da je ekipa stekla veliko iskustvo.

„Prvi put smo radile ovu vrstu borbe, shvatile smo to kao igru, bile smo opuštene i uživale smo. Ovo je veliko iskustvo za ceo tim, drago nam je što smo donele još jednu zlatnu medalju za Srbiju“, rekla je ona.

Povezana vest:  SAVATE, TROFEJ BEOGRADA U ASO I KOMBAT SAVATEU, Borbeno u Pinkiju