Prestižni međunarodni turnir u boksu „Zlatna rukavica“ ove godine slavi jubilarni 60. rođendan –biće održan od 23. do 25. novembra 2017. godine.

Očekuje se učešće oko dvadeset zemalja iz celog sveta, a selekcija Kine je već prijavila dolazak. Predsednik organizacionog odbora „Zlatne rukavice 2017″ je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pod čijim pokroviteljstvom se i održava ovaj spektakl.

Finalne „Zlatne rukavice“ zakazano je za 25. november 2017. sa početkom od 19 časova u „Beogradskoj areni“, a zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz će biti besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

Povezana vest:  Hej potvrdio moguću borbu s Vitalijem Kličkom u martu

Podsećanja radi, čuveni „ Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957.godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena –  Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.

Povezana vest:  Bokserski spektakl na Trgu u Sapcu - borba za nacionalni dres

„Nova renesansa srpskog boksa počinje u „Beogradskoj areni“ sa „Zlatnom rukavicom“, jer je boks predugo apstinirao, a radnička klasa bila bez svojih sportskih heroja koje je imala upravo u bokserskim šampionima. Publika može očekivati istinski spektakl, vatrene borbe u ringu i vrhunsku scenografiju poput onih u Las Vegasu. Naša reprezentacija putuje na pripreme u Makedoniju, jer hoćemo da imamo spremnu ekipu za beogradsku publiku. Panić, Stošić, Živanović, Babić, Stanojević i Stanković predstavljaće nacionalnu selekciju, verujući da među njima ima budućih Olimpijskih pobednika“ – istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Vladimir Kličko posetio ESPIRIT arenu

Direktan prenos mečeva naći će se na TV stanici „Sportklub“ koja pokriva celu bivšu Jugoslaviju.