Trener boks reprezentacije Srbije Tomislav Antelj rekao je danas da je njegova ekipa spremna za medjunarodni turnir „Zlatna rukavica“, koji će se održati od 23. do 25. novembra u Beogradskoj areni.

-Naš tim je spreman. Iako imamo još pet dana priprema na Zlatiboru koje ćemo maksimalno iskoristiti za rad, već sada mogu reći da smo formu doveli do najvišeg nivoa u ovom trenutku. Obećavamo sjajne borbe, reprezentativci će pružiti maksimum, cilj je samo jedan – pobeda – rekao je Antelj.

Povezana vest:  TEKVONDO, Međunarodni tekvondo turnir prezentuje Beograd u najlepšem svetlu

-Cilj nam je da stvorimo boksere koji će moći da na Evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama stignu, ne samo do odličja, već i do šampionskog trona. Verujemo u njih, to su sjajni takmičari, ali i izvanredne ličnosti i na njima je da se pokažu u ringu – dodao je on.

Prestižni turnir u boksu ove godine slavi 60. godina postojanja.

-Iako je medjunarodnog karaktera, ‘Zlatna rukavica’ je u srcu svakog našeg reprezentativca, zato i nije čudo što postoji već 60. godina. Protutnjala su razna vremena, mnogo toga je bilo i prošlo, mnogo toga se preživelo i teškog i lepog, ali ‘Zlatna rukavica’ je nastavila da ide istim putem i njen sjaj ne jenjava – rekao je Antelj.

Povezana vest:  Meksiko bez profesionalnih boksera na Igrama u Riju

Na pripremama na Zlatiboru su: Veljko Gligorić (kategorija do 56 kilograma), Lazar Stanojević i Damjan Grmuša (do 64), Petar Stošić i Nikola Živanović (do 69), Stefan Panić i Aleksa Marković (do 75), Nikola Stevanović i Filip Stanković (do 81) i Vladan Babić (kategorija 91+).

-Jedva čekam da udjem u ring u Areni. Za sve nas to je san i izazov. Interesuje me pobeda, pobeda i samo pobeda. Radim i pripremam se kao nikada do sada i nijedan detalj nije prepušten slučaju. Tokom ovih priprema podižem formu polako, a praktično ću eksplodirati na meču. Videće to i moja publika u Beogradu kojoj obećavam pravi spektakl – rekao je kapiten boks selekcije Srbije Vladan Babić.

Povezana vest:  Vanja Stanković zlatna na Belgian Open-u!

Na takmičenju u Beogradskoj areni učestvovaće bokseri iz oko dvadeset zemalja iz celog sveta. Finale je zakazano za 25. novembar od 19.00, a zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Beograda ulaz će biti besplatan.