Višestruki prvak sveta u profi boksu Muamer Hukić rekao je danas da će se ubuduće boriti u teškoj kategoriji, kao i da će i u toj konkurenciji pokušati da postane najbolji.

-Pobeda, pobeda, pobeda… Posle takve serije može da nestane motiva i često dodje do opuštanja. Potrebni su mi novi izazovi, prelazim u tešku kategoriju, hoću da i tu postanem najbolji na svetu – najavio je Hukić.

Povezana vest:  Zbog dopinga diskvalifikovan tekvondista na OI mladih u Kini

Ovaj 33-godišnji Novopazarac, koji boksuje za Nemačku kao Marko Huk, rekao je da je ponosan na sve što je ostvario u dosadašnjoj karijeri.

On je 13 puta uspešno branio svetski WBO pojas u kruzer kategoriji, osvojen u Haleu pre više od osam godina u borbi protiv Viktora Emilija Ramireza iz Argentine, čime je dostigao rekord Britanca Džonija Nelsona.

Povezana vest:  Juniorska savate reprezentacija Srbije donela sedam medalja sa Svetskog prvenstva iz Slovenija

-Mnogi u 27. ili 28. godini postanu profesionalci, a ja sam sa 24 bio svetski prvak. To je nešto posebno za čoveka iz ovih krajeva, ta situacija da si toliko puta na tronu. Ipak, ako ste uspešni u poslu kojim se bavite, stalno trebate nove izazove – naveo je Hukić.

Hukić je u dosadašnjoj karijeri ostvario 40 pobeda, od toga 27 nokautom, nerešen ishod i pet poraza. Početkom 2012. godine boksovao je jedini put u teškoj kategoriji, kada je u duelu za svetsku WBA titulu u Štutgartu po mnogima nezasluženo poražen od Rusa Aleksandra Povetkina.

Povezana vest:  JUDO, Evropsko juniorsko zlato za Julijanu Savić!