Tekvondistkinje Srbije Vanja Stanković i Tijana Bogdanović učestvovaće ovog vikenda na grend slemu u Kini. Tekvondo klub „Galeb“ je danas saopštio da Srbija nema predstavnika u muškoj konkurenciji.

U ženskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati svetska prvakinja iz 2017. godine Vanja Stanković i osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Tijana Bogdanović.

Na turnir su pozvani takmičari koji su osvojili olimpijsku medalju, svetsku ili grand pri titulu, i oni koji su se palisrali na kvalifikacionom turniru ili su dobili specijalne pozivnice. To je jedini turnir s velikim nagradnim fondom: pobednik će dobiti 70.000 dolara, drugoplasirani 20.000, a trećeplasirani 5.000 dolara.

Povezana vest:  OI 2016, Štefanek: Tek ću da shvatim šta sam uradio

Trener Dragan Jović je rekao da su tekvondistkinje vredno radile u decembru i da to na terenu moraju da pokažu. Bogdanović se na turnir kvalifikovala kroz mesto na olimpijskoj listi.

-Ovo je jedno od najtežih turnira koje imamo, dolaze samo olimpijski i svetski osvajači medalja, srećna sam što sam medju njima. Pravila su malo promenjena i borbe će biti atraktivnije, jedva čekam da počne – navela je ona.

Povezana vest:  Kličko se penzionisao

Stanković se plasirala na grend slem kao osvajačica svetskog prvenstva.

-Grend slem je novi turnir, takodje i prvi ove godine. Konkurencija je izuzetno jaka, iz svake kategorije dolazi 12 najboljih i zato mi je drago što sam ovde. Nadam se dobrim rezltatima – rekla je Stanković.