Tradicionalni Galebov letnji tekvondo kamp održava se 24. godinu zaredom od 12. do 26. avgusta u Vrnjačkoj banji. Okuplja preko 500 takmičara iz 24 zemlje i sa pet različitih kontinenata – Srbija, Grčka, Kanada, Hrvatska, Mađarska, Francuska, Bosna, Kipar, Iran, Velika Britanija, Rusija, Švajcarska, Meksiko, Brazil, Egipat, Austrija, Nemačka, Italija, Francuska, Oman, Rumunija, Bugarska, Norveška, Amerika, Španija. Ovo je najveći tekvondo kamp u Evropi, ali i jedan od najvećih u svetu.

U periodu od dve nedelje, u Vrnjačkoj banji okupiće se ne samo srpska elita na čelu sa Milicom Mandić, Tijanom Bogdanović, Vanjom Stanković, Nađom Savković, Aleksandrom Radmilović, Serđom Stević, Bogdanom Bulat, Nadicom Božanić, Dušanom Božanić i ostalima, već i olimpijski, evropski, svetski, Gran pri šampioni iz celog sveta.

Povezana vest:  KARATE, Veliki uspeh karatista iz Pirota u Italiji

Galebov letnji kamp predstavlja dugogodišnju razmenu znanja sportista i trenera, saradnju brojnih timova koji će dve nedelje biti gosti najtrofejnijeg srpskog tekvondo kluba Galeb. I ove godine dolaze nam gosti iz Irana, Grčke i drugih zemalja sa kojima imamo saradnju razmene sportista već nekoliko godina unazad, i koja ima izuzetan značaj posebno na razvoj mlađih uzrasnih kategorija. Takođe, ovo je ujedno i mesto na kome se šampioni svih uzrasta pripremaju za napornu sezonu – između ostalog Gran pri u Kineskom Tajpehu, Olimpijske igre mladih, Poljska Open.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović bronzana na Grand priju u Mančesteru

Treninge vodi Dragan Jović, organizator Galebovog letnjeg kampa, najbolji tekvondo trener sveta 2017. ali i najbolji trener Srbije u zboru OKS-a. Pored njega, kao i prethodnih godina, pridružiće mu se Sejed Kalife I Reza Imanzade, iskusni treneri sa Azad Univerziteta, koji dolaze sa veoma jakom ekipom boraca, osvajačima svetskih, azijskih medalja, reprezentativcima Irana, jedne od najjačih nacija u tekvondou.

– Ovo je 24. kamp koji naš klub organizuje u Srbiji. Vrnjačka banja je naše dobro poznato mesto na kome se poslednjih 12 godina okupljamo svakog leta, dok Hotel Zepter ispunjava sve uslove za najbolji trening. Ove godine imamo učesnike iz 24 zemlje, veoma sam ponosan na kvalitet boraca. Veliki broj tako iskusnih i trofejnih borca znači samo jedno, a to je odličan trening i sjajnu atmosferu što je svakako zaštitni znak našeg kamp  – rekao je Dragan Jović, organizator Galebovog letnjeg kampa.

Povezana vest:  TEKVONDO, Orlovi pod znakom pitanja

Tokom dve nedelje kadeti, juniori i seniori radiće na novim tehnikama, ali i taktikama dok u Vrnjačku banju dolaze i deca mlađeg uzrasta kojima treninge vode treneri TK Galeb – Uroš Todorović, Stevan Rašić, Ninoslav Babić, Milan Bogdanović, Milan Milovanović.

PHOTO: Stefan Aleksić