Američki bokser Flojd Mejveder negirao je da je postigao dogovor o zvaničnoj borbi protiv japanskog kik-boksera Tenšina Nasukave, rekavši da je za tog borca čuo tek ove nedelje.

Nekadašnji svetski prvak u pet težinskih kategorija rekao je da je pristao da se bori protiv Nasukave 31. decembra u Japanu, ali da je od njega traženo da to bude borba koju neće prenositi televizija, samo za „bogate gledaoce“.

„Kada smo stigli na konferenciju za medije, moj tim i ja smo izbačeni iz koloseka. Trebalo je to odmah da prekinemo. Uveravam vas da sam bio potpuno zaslepljen dogovorima koji su postignuti bez moje dozvole. Oklevao sam da se pobunim protiv svega što je rečeno, kako ne bih napravio veliku pometnju i zbog toga mi je zaista žao“, naveo je Mejveder na društvenim mrežama.

Povezana vest:  Fjuri: Boks ima veliki problem sa dopingom

Mejveder (41) se povukao kao neporaženi bokser posle 50 pobeda, nakon što je u avgustu prošle godine pobedio zvezdu UFC Konora Mekgregora. On je posle te borbe zaradio 300 miliona dolara.

Nejasno je pod kojim pravilima bi se borili Mejveder i 20-godišnji Nasukava, koji je neporažen u kik-boksu sa svih 27 pobeda, kao i u mešovitim borilačkim veštinama, sa sve četiri pobede.

Povezana vest:  Umar Kremlev: Beograd će biti prestonica svetskog sporta

„Prvo i najvažnije, želim da budem jasan, ja Flojd Mejveder nikada nisam pristao na zvaničnu borbu protiv Tenšina Nasukave. Uz dužno poštovanje, ja nikada nisam čuo za njega, do mog nedavnog puta u Japan. Tražili su da učestvujem u devetominutnoj egzibicionoj borbi od tri runde, a protivnika je trebalo da izabere Rizin Fajting Federacija“, naveo je Mejveder.

Povezana vest:  Galeb u Turskoj na Evropskom klupskom šampionatu

On, medjutim, nije rekao da li će se borba uopšte održati.

Forbs je u julu proglasio Mejvedera za najplaćeniju slavnu ličnost na svetu.