Boks reprezentacija Srbije je sa osvojene četiri zlatne i tri srebrne medalje najuspešnija selekcija medjunarodnog turnira u Skoplju, 48. po redu „Zlatnog gonga“.

Najsjajnije odličje osvojili su Veljko Gligorić (56 kilograma), Damjan Grmuša (64 kg), Petar Stošić (69 kg) i Nikola Stevanović (81 kg), dok su sa srebrom oko vrata put Srbije krenuli Saša Suljić (52 kg), Nemanja Gavrilović (60 kg) i Djordje Bujišić (75 kg), saopštio je danas Bokserski savez Srbije.

„Očekivana dominacija naših reprezentativaca, koji su još jednom potvrdili da su u velikoj ekspanziji i da se srpski boks diže iz pepela“, rekao je selektor bokserske selekcije Srbije Tomislav Antelj.

Povezana vest:  Enad Ličina nokautom do 25 pobede

„Verujemo da bi Srbija imala još jedno zlato u Skoplju da Djordje Bujišić nije polomio šaku u polufinalu, gde je sa povredjenom rukom uspeo da pobedi i plasira se u finale. Nadamo se i želimo mu brz oporavak i povratak u pobednički stroj“, dodao je on.

Antelj je naveo da je pred srpskim bokserima najvažnije takmičenje u finišu sezone – „Zlatna rukavica“.

„Okrećemo se pripremama za nastup u Nišu“, rekao je Antelj.

Povezana vest:  Menadžer braće Kličko nazvao "besmislicom" ponudu Luisa

Pehar za najboljeg stranog boksera na „Zlatnom gongu“ osvojio je višestruki državni šampion i osvajač mnogih medjunarodnih turnira, Damjan Grmuša.

„Put Skoplja otišli smo sa samo jednim ciljem, a to je bilo osvajanje zlata za Srbiju. Uradili smo sjajan posao. Veoma sam srećan što sam što sam bio na visini zadatka, što sam deo reprezentacije Srbije i što sam ispunio ne samo svoja očekivanja već i opravdao poverenje koje mi je ukazao trener Antelj“, rekao je Grmuša.

Povezana vest:  ORLOVI DANAS PUTUJU U ANKARU NA EP, Na redu borba za medalje

„Počastvovan sam činjenicom da sam proglašen za najboljeg boksera na ovom takmičenju. Sada maksimalno motivisan nastavljam s pripremama za takmičenje koje je svima nama reprezentativcima Srbije najvažnije, a to je ‘Zlatna rukavica’ koja će biti održana u niškom Čairu“, dodao je on.

„Zlatni gong“ bio je finalna provera srpskih boksera pred njihov dolazak u niški Čair u kome će 1. decembra 2018. biti održano finale 61. po redu „Zlatne rukavice“, dok su kvalifikacije rezervisane za 29. i 30. novembar.