Američki bokser Dionte Vajlder odbranio je titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji, u WBC verziji, pošto je meč sa Britancem Tajsonom Fjurijem u Los Andjelesu završio nerešenim rezultatom.

Meč u Los Andjelesu završen je u 12 rundi, a sudije su bodovale 115:111 za Vajldera, 114:110 za Fjurija i 113:113.

Fjuri je bio bolji tokom većeg dela meča, ali je u prvo bio u nokdaunu u devetoj, a zatim i u 12. rundi posle čega je ipak uspeo da ustane i privede meč kraju.

Povezana vest:  Meč šampiona u Prestonici

„Mi smo u stranoj zemlji. Bio sam na podu, ali verujem da sam dobio ovu borbu. Pokazujem potpuni profesionalizam. Biće revanš 100 odsto. Mi smo dva velika šampiona. Ja i ovaj čovek ovde smo dva najbolja teškaša na planeti“, rekao je Fjuri.

Obojica su ostali neporaženi, Vajlder ima skor od 40 pobeda i jednog remija, a Fjuri od 27 pobeda i jednog remija.

„Nadam se da sam vas učinio ponosnim, nakon što sam skoro tri godine bio van ringa. Došao sam ovde i dao sam sve od sebe. Borio sam se sa depresijom, anksioznošću, razmišljao sam i o samoubistvu, ali želeo sam da pokažem svetu da je moguće. Bio sa na korak od samoubistva, ali sam se vratio“, rekao je Fjuri.

Povezana vest:  KARATE EP 2011, Sve spremno za početak Evropskog prvenstva u karateu

Vajlder je sačuvao šampionski pojas, a Fjuri je ostao nezvanični linealni šampion teške kategorije.

„Pružili smo sve što smo imali. Mi smo najbolji na svetu. Poštovanje je uzajamno. Kada imaš dvojicu ratnika, dobiješ sjajnu borbu. Mi smo to dokazali i spreman sam da to ponovo uradim“, rekao je Vajlder.

Meč je privukao brojne holivudske zvezde i sportiste u Stejpls centru, medju kojima i glumca Čedvika Bozmana, fudbalera Zlatana Ibrahimovića i bivšeg košarkaša Šekila O’Nila. Tu su bili i bokseri Genadij Golovkin i Migel Garsija.

Povezana vest:  Nemeš: Dobro smo putovali, sad skidamo kile