Bokserski savez Rusije izgradiće najsavremeniji trening centar srpskim bokserima, sa salom za treninge, opremom, sportskom medicinom i pratećim prostorijama za funkcionisanje svih nivoa selekcija, saopštio je danas Bokserski savez Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, prilikom posete Beogradu ruskog predsednika Vladimira Putina, izmedju ostalog, postignut je i dogovor oko saradnje i izgradnje boks centra u Srbiji.

Dogovor su postigli generalni direktor Bokserskog saveza Rusije Umar Kremlev Nezirović i predsednik Boksersog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Druga medalja za Srbiju u Tokiju: Tijana Bogdanović osvojila bronzu!

Borovčanin je naveo da sada treba da se pronadje lokacija, a da je investicija poklon Bokserskog saveza Rusije, kojim predsedava Aleksej Rubežnjoj, načelnik bezbednosti ruskog predsednika Putina.

„Biće to velika stvar za srpski boks, za treninge svih nacionalnih selekcija, edukaciju trenera, razvojne programe za mlade talentovane boksere i bokserke i sve što je neophodno za postizanje vrhunskog rezultata i razvijanja sistema bokserskog sporta u našoj zemlji. Biće izgradjen po ugledu na ruski bokserski centar u kome se kale i stvaraju njihovi šampioni“, rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  Trener Menija Pakjaa želi Majvetera u “najgorem slučaju”

Srpska reprezentacija će do izgradnje trening centra moći besplatno da trenira u Rusiji za svaki turnir, pošto je bokserska sala na Košutnjaku ugašena nakon 40 godina.

Borovčanin je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „na svemu što čini za srpski boks“.

„Od svih sportova u Srbiji boks na neki način siroče koje je on usvojio i sve dok je tako moći ćemo da funkcionišemo i podižemo boks. Verujemo da će konačno boks biti vraćen na redovno finansiranje Ministarstva i Olimpijskog komiteta“, dodao je Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC, Dejan Zlatičanin pobedio Brnsa u Glazgovu