Odličan start srpskih tekvondista na prvom medjunarodnom takmičenju u 2019. na Kipar Openu, turniru G1 klase. Osvojena tri zlata i pet bronzi, svrstali su reprezentaciju Tekvondo asocijacije Srbije na prvo mesto generalnog  plasmana učesnica Kipar opena 2019.

Tijana Bogdanović ( do 53 kg),  Vanja Stanković ( do 49 kg) i  Nađa Savković ( do 62 kg) trijumfovale su u odličnoj konkurenciji i osvojile zlatne medalje. Bronzanim odličjima na Kipar openu okitili su se Nadica Božanić ( do 62 kg), Serdja Stević (do 67 kg),  Damir Fejzić ( do 74 kg),  Dmitrij Nagajev (do 58 kg) i Danilo Vukelić ( preko 87 kg).

Povezana vest:  MMA, SUTRA UVEČE U HALI SPORTOVA „TESLA FAJTING ŠAMPIONAT“, Spektakl na Novom Beogradu

Nadja Savković otvorila je zlatni niz trijumfom u finalnom duelu sa Nemicom Laurom Reben 8:2. Vanja Stanković je osvojila zlato u finalu sa Viktorijom Stombo iz Portorika koju je u zlatnom bodu obedila sa 2:0. Tijana Bogdanović je potvrdila dominaciju u kategoriji do 53 kilograma u borbi za zlato sa Madjaricom Luka Patakfalvi.

Pred polazak na Kipar Dragan Jović rekao je da je ovo prvi test posle dvomesečnih priprema.

Povezana vest:  KARATE, DRUGI DAN EVROPSKOG ŠAMPONATA U IZMIRU, SREBRNI RELJA MIJANOVIĆ

-Ovo je tek početak sezone,  na našu sreću odličan početak -rekao je odmah posle finala Tijane Bogdanović Dragan Jović. – Ima još puno posla do Svetskog prvenstva koje nam je u ovom delu sezone prvi pik.Devojke su bile odlične, kao i momci Dmitrij Nagajev, Damir Fejzić i Danilo Vukelić koji su osvojili bronzane medalje. U konačnom plasmanu tim Srbije je bilo prvi.

Povezana vest:  Umro legendarni bokser Aron Prajor