slobodan bitevic.jpg

KARATE

ZLATNI POJAS ČAČKA

Tri krune za Srbe

 

Tradicionalna karate manifestacija „Zlatni pojas“ održana je u subotu uveče u Čačku. U finalnoj večeri, glavnog programa, prvog dana odrađena su četiri meča u ekipnoj konkurenciji za muškarce i žene, kao i u pojedinačnoj u apsolutnoj kategoriji u obe konkurencije. Pobednicima su pripala prestižna priznanja „Zlatni pojas“.

Karatisti Srbije u konkurenciji borbi, odbranili su trofej pobedom protiv Makedonije, dok su reprezentativke Hrvatske bile bolje od Bosne i Hercegovine.

Povezana vest:  Fjuri se ipak ne povlači, pravi ispade na društvenim mrežama

U pojedinčnoj konkurenciji kod muškaraca reprezentativac Srbije Slobodan Bitević ponovo je osvojio trofej u Čačku. U finalu je trebalo da se sastane sa Grkom Jorgosom Canosom, ali meča nije bilo jer je Grk povredio rame i nije mogao da izađe na megdan Biteviću.

U malom srpskom derbiju dama u apsolutnoj konkurenciji Sanja Cvrkota je bila bolja od Danijele Milenković 4:3.

– Bila je ovo odlična provera za sve naše potencijalne reprezentativce. U subotu, kad su na programu bila nadmetanja juniora i seniora, učestvovalo je oko 800 takmičara. U konkurenciji muških ekipa bilo je nekoliko odličnih mečeva. Mi smo u grupi bili bolji od Španaca i Grka, dok su Makedonci sa odličnom ekipm uspeli da u svojoj grupi budu bolje plasirani od Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rusije. U teškom meču u finalu rezultat je bio 2:2, ali su naše pobede bile ubedljivije i slavili smo zahvaljujući poen razlici – rekao je Goran Šćepanović selektor.

Povezana vest:  DŽUDO, Olimpijski pobednik seksualno uznemiravao studentkinju

Šćepanović je delovao zadovoljno posle viđenih borbi.

– Veoma sam zadovoljan. Odrađeno je dosta dobrih borbi sa kvalitetnim rivalima. Zadovoljan sam formom koja od provere do provere ide uzlaznom putanjom. Tempiramo je na pravi način i uveren sam da će na vrhuncu biti baš onda kad i bude trebalo, tokom Evropskog prvenstva i Cirihu početkom maja – zaključio je Šćepanović.

Povezana vest:  KARATE, U ČAČKU ODRŽAN TURNIR „ZLATNI POJAS ČAČKA“, Pehari za Bitevića i Čelan