TEKVONDO, EP MANČESTER, Vanja Babić treći na Prvenstvu Evrope

///TEKVONDO, EP MANČESTER, Vanja Babić treći na Prvenstvu Evrope

TEKVONDO, EP MANČESTER, Vanja Babić treći na Prvenstvu Evrope

vanja_babic

TEKVONDO

EP MANČESTER

Vanja Babić treći na Prvenstvu Evrope

 

Počelo je Evropsko prvenstvo u Mančesteru, u tekvondou, a bronzanu medalju, za Srbiju, osvojio je – već prvog dana takmičenja Vanja Babić (preko 87 kg). Babić je stigao do polufinala gde je sa 7:0 izgubio od Slovenca Ivana Trajkovića.

Prethodno je Vanja u prvom kolu pobedio Oleksandra Čerkuna iz Ukrajine 1:0, a u četvrtfinalu posle velike borbe i Kipranina Andreasa Stilijanua 7:6. Babiću je ovo prva medalja sa evropskih prvenstava, ali u svojoj karijeri ima još zapaženih rezultata. Studentski svetski prvak je bio 2008. u Beogradu, a naredne godine je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Kopenhagenu (Danska). Ovo je 13. medalja za srpski tekvondo na evropskim prvenstvima.

Povezana vest:  KARATE, ZLATNI POJAS ČAČKA, Tri krune za Srbe

Na tatami se danas takmičilo još troje srpskih takmičara, ali su svi ispali u prvom kolu. Miloš Gladović (do 54 kg) je izgubio od Amina Badra iz Velike Britanije sa 9:8, Ljiljana Dondur (do 46 kg) je izgubila od reprezentativke Azerbejdžana Kajal Gulijevom sa 10:3, a Marija Todosijević (62) je bila lošija od Poljakinje Aleksandre Usčinske 5:1.

Povezana vest:  TEKVONDO, Bez Mitrovića u Vrbovcu

Sutra (petak) na tatami izlaze Aleksandar Rabasović (do 58 kg), Đorđe Marčetić ( do 87 kg), Ivana Čujić (do 49 kg) i Violeta Babić (preko 73 kg).

By | 2012-05-03T17:06:02+00:00 maj 3rd, 2012|Borilački sportovi|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.