Gennady-Golovkin

Golovkin i Gonsales nokautirali rivale u Njujorku

Bokserski šampioni Genadij Golovkin i Roman Gonsales zabeležili su rano jutros pobede nokautom u svojim mečevima pred više od 20.000 ljudi u njujorškom Medison skver gardenu.Kazahstanac Golovkin je u osmoj rundi nokautirao Davida Lemjea (Lemieux) iz Kanade i tako od njega uzeo pojas šampiona srednje kategorije u verziji IBF, i dodao ga svojoj kolekciji u verzijama WBA i IBO.Popularni „GGG“ popravio je svoj profesionalni učinak na 34 pobede bez poraza, uz 31 nokaut. Lemje sada ima 34 pobede i tri poraza.
Kanađanin je IBF titulu osvojio u borbi protiv Hasana N’Dam N’Džikama, koga je pobedio na poene, a pošto je i sam nokauter, najavljivao je veliku borbu i govorio je da hoće da bude prvi koji će zaustaviti Golovkina.
To se, međutim, nije desilo, pošto je „GGG“ kontrolisao meč od početka do kraja. Golovkin je i u petoj rundi slao Lemjea na pod udarcem u telo. Kazahstanac je nastavio da dominira i u šestoj i sedmoj rundi, a kada se Lemje u osmoj rundi zateturao, sudija Stiv Vilis je zaustavio borbu.
Golovkin je ponovo oduševio svojom razornom snagom udarca, ali je opet pokazao i da ima jaku bradu, pošto je dva snažna udarca rivala podneo sa lakoćom.
Kazahstanac je ovim mečom i menadžerima pokazao da je u stanju da nosi program borbi za koje treba da se plati da bi se gledalo na televiziji, tako da je moguće da će se u sledećoj borbi boriti se pobednikom duela dvojice mega zvezda boksa, Migel Koto-Saul Alvares, koji je zakazan za 21. novembar.
U uvodnim borbama, šampion muva kategorije Roman „Čokolatito“ Gonsales takođe je ostao neporažen i takođe je dominirao, pošto je u devetoj rundi zaustavio izazivača i nekadašnjeg šampiona u tri kategorije, prekaljenog Brajana Viloriju.
Gonsales je popravio učinak na 44 pobede bez poraza, uz 38 nokauta, dok je Vilorija pao na 36 pobeda i pet poraza. „Čokolatito“ je dominirao borbom od početka, a u trećoj rundi je rivala poslao u nokdaun.
Golovkin i Gonsales nalaze se na skoro svim opštim listama najboljih boksera nevezano za kategoriju (pound for pound), a Gonsales je na većini njih na prvom mestu nakon povlačenja Flojda Mejvedera.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC CISBB, Bogdan Mitić poklekao u devetoj rundi