neso_sa_zastavomBorovčanin ušao među 20 najboljih u svetu!

 

Nakon pobede  nad Afrikancem Očiengom u spektakularnoj noći boksa na stadionu Šalkea, pred oko 60.000 gledalaca srpski bokser Nenad Borovčanin zabeležio je 26. pobedu bez poraza i osvojio bodove sa kojima je ušao među 20 najboljih boksera na svetu. Trenutno zauzima 19. poziciju na svetskoj rang listi u kruzer kategoriji što je ogroman uspeh za našeg boksera i naš boks. Njegov prethodni meč lično je gledao i ocenjivao predsednik evropske bokserske unije (EBU) i potpredsednik svetskog bokserskog saveta (WBC) Bob Ložist koji je oduševljen Nenadovim izdanjem u ringu bez razmišljanja uvrstio Srbina među 20 najboljih na svetu i poželeo mu da u narednoj godini boksuje za svetsku titulu.

Povezana vest:  Zlatne bokserke!

-Ulazak u top dvadeset na svetu je ogroman uspeh, kako za mene, tako i za naš sport. Za mene je to veliko priznanje, ali i očekivano sa obzirom koliko sam trenirao i kakav skor pobeda imam. Velikii podstrek koji će mi dati novi motiv za trening i nove pobede kako bih što pre ušao u top 15 i bio u prilici da izazivam svetskog šampiona. Nadam se do kraja godine da ću boksovati za evropsku titulu i biti korak bliže do konačnog cilja. Saradnja sa braćom Kličko i našim zajedničkim trenerom Zdunekom počela je dobro i ide uzlaznom putanjim. Očekuje me individualni rad preko leta po srpskim planinama a krajem avgusta počinjem sa treninzima dva puta dnevno u Drvengradu kod Emira Kusturice, gde će mi se pridružiti i Zdunek, kako bih što bolje dočekao jesenje mečeve. Nadam se da ću dobiti šansu da boksujem za evropsku titulu u oktobru i da će taj meč biti na našim prostorima a moja želja je da to bude u Banja Luci! – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Borovčanin pobedio u uvodnoj borbi Kličku

Borovčanin se za protekli meč pripremao na Tirolu zajedno sa Vitalijem Kličkom a trenirao ih je njihov zajednički trener Fric Zdunek. Za sledeći meč bazu za pripreme odabrali su Drvengrad, gde ih je Kusturica pozvao i stavio na raspolaganje sve kapacitete njegovog  remek dela arhitekture.