david-haye world title

Hej protiv Morija u ringu posle tri i po godine pauze

Nekadašnji svetski šampion u boksu u teškoj kategoriji Britanac Dejvid Hej vratiće se u ring posle tri i po godine pauze i boriti sa Australijancem Markom de Morijem.
Hej je poslednju borbu imao u julu 2012. godine kada je nokautom pobedio zemljaka Dereka Čisoru, ali se kasnije povukao zbog čestih povreda i operacija ramena.
Ovaj 35-godišnji bokser je danas saopštio da će 16. januara boriti sa dve godine mlađim De Morijem u londonskoj O2 Areni.
-Mnogo sam srećan što mogu da se vratim u ring i radim ono što najbolje znam. Oduvek sam ima visoke domete u karijeri i nastaviću sa tim. Godine pauze bile su duge, mnogo uspona i padova, ali sam se vratio i spreman sam da dam sve od sebe – rekao je Hej, a prenosi Rojters.
Hej u poslednje vreme trenira sa Šejnom Mekguiganom, sinom bivšeg svetskog šampiona Barija, nagovestivši da želi da vrati titulu koju je izgubio od Vladimira Klička 2011. godine.
Hej je u karijeri zabeležio 26 pobeda na 28 mečeva, a titulu u teškoj kategoriji osvojio je pobedom nad Rusom Nikolajem Valujevim 2009. godine u Nirnbergu.

Povezana vest:  Huk: Očekujem pobedu protiv Afolabija