Ricky_HattonBivši svetski bokserski prvak Riki Haton uhvaćen kako smrče kokain

 

Bivši svetski bokserski prvak u lakoj-velter kategoriji Riki Haton (31) uhvaćen je u konzumaciji kokaina, piše News of the World.

Ostrvski tabloid donosi slike Hatona kako konzumira sedam crta belog praha pre dva nedelje u jednom hotelu u Mančesteru tokom 10-časovne hedonističke alkoholne seanse. Tako se navodi da je Haton tioom večeri popio 11 pinti Guinessa, četiri votke, dve čaše vina i nekoliko likera Sambuci.

Povezana vest:  Menadžer braće Kličko nazvao "besmislicom" ponudu Luisa

Navodno je događaju svedočila i Ema Bove, aktualna irska seniorska boks prvakinja i Hatonova prijateljica, koja ga je videla prilikom uzimanja kokaina i u kupatilu i spavaćoj sobi.

-Govorim o ovome samo zato jer Riki ugrožava samog sebe. Ako ovako nastavi, ubiće se. Zaista sam zabrinuta za njega, pogotovo ako pokuša da se vrati u ring kako je nagovestio. Mogao bi da doživi srčani udar – rekla je Bove.

Povezana vest:  Fjuri pobedio Čokana i izazvao Klička

Haton je penzionisani britanski borac i bivši dvostruki svetski prvak prema IBF i IBO lakoj-velter kategoriji, koji je u profesionalnoj karijeri ima odnos pobeda i poraza 45-2. Nakon poraza od Filipinca Manija Packijaoa u maju 2009. godine Haton je zamrznuo svoju karijeru, a u poslednje se vreme po medijima spominjala mogućnost njegove ponovne aktivacije.