borovcanin_merenje_nemacka_1MEČ ZA TITULU U O2 ARENI

Borovčanin: Poraz nije opcija!

 

Nakon merenja Kličko i Brigs su se dugo gledali u oči i pozirali fotoreporterima, a Brigs je kao i na prethodnim konferencijama pokušavao da isprovocira Ukrajinca raznim prozivkama, što mu nije pošlo za rukom. Kličko je nakon merenja delio autograme brojnim obožavaocima i fotografisao se sa njima.

Pre njih na vagu su stali Berger koji  je imao 93 kilograma, a potom Borovčanin kome je vaga pokazala 93,8 kg, što je za pet kilograma manje u odnosu na prethodni meč, pa na osnovu toga možemo zaključiti da se dobro pripremio za subotnji meč. Njihovo razmenjivanje pogleda trajalo je nešto kraće jer je Berger brzo napustio podijum za vagu, ignorisuci sve u timu Borovčanina i  otišao da da izjavu za austrijske reportere.

Povezana vest:  NENAD BOROVČANIN: Maksimalno sam spreman za meč na Šalke Areni

-Poštujem Borovčanina i njegov rejting. Znam da je veće ime od mene i da je poznat u svetu boksa, ali nisam došao ovde da mu se divim već da ga pobedim. U subotu ćete biti iznenađeni mojom pobedom, ali za mene će to biti normalno jer sam zbog toga i došao! – rekao je Patrik Berger.

Povezana vest:  EP MOSKVA, Poraz Milisava Vuka Simića

borovcanin_merenje_nemacka_2Domaćin u ovom meču, Nenad Borovčanin bio je opušten pred novinarima i delovao je samouvereno. Posle merenje Borovčanin je rekao:

-Svakog boksera cenim i poštujem i nikoga ne potcenjujem, ali su moji ciljevi jasni i na putu ka vrhu Evrope i sveta svako ko mi se nađe na putu biće protvnik kojeg moram da pobedim, što je slučaj i sa Bergerom. Ima skor za respekt, jer od sedam pobeda sve je završio nokautom, tako da ću biti oprezan ali vas molim da sačekate da svoju poslednju reč kao i uvek kažem u ringu!

Povezana vest:  MEČ ZA WBC MEDITERANA U KRUZERU, Žulien Pero brani pojas

Borovčanin se pripremao za ovaj meč sa Kličkom na Tirolu uz stručni nadzor njihovog trenera Frica Zduneka i po njegovim rečima može se zaključiti  da su pakleno trenirali i da spremno ulože u ovaj meč. Borovčanin je rangiran na 15-oj poziciji na svetskoj rang listi u kruzer kategoriji (90.712 kg) , a od svetske bokserske organizacije ima odobrenje da boksuje za titulu prvaka Evrope, što se očekuje da će se desiti u prvoj polovini sledeće godine u Banja Luci.