goran_despotovic_trofej_201054. MEČ ŠAMPIONA

Goran Despotović osvojio „Zlatnu rukavicu“

 

Bokser Srbije, član novosadske Vojvodine, Goran Despotović osvojio je ovogodišnju „Zlatnu rukavicu“ u finalu 54. meča šampiona. Despotović je u finalnoj borbi u superteškoj kategoriji (preko 91 kg) ubedljivo savladao predstavnika Slovenije Roka Urbanca i za to bio nagrađen najznačajnijim bokserskim trofejom.

Za najboljeg tehničara finala, a učestvovalo je preko 70 boraca iz desetak zemalja, proglašen je Rus Aleksandar Besputin, koji je tehničkim nokautom, u poluvelter kategoriji (do 64 kg), savladao španskog predstavnika Alonsa Džonatana.

predrag_kovacevic_mec1_sampiona_2010Za najborbeniji par proglašena je borba u poluteškoj kategoriji (do 81 kg) između takmičara Srbije Marka Nikolića i Rusa Jegora Mehovceva. Tu borbu je ruski predstavnik ali je član Crvene zvezde Nikolić prikazao izuzetan boks u duelu sa osvajačem nekoliko svetskih odličja.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC CISBB, Milan Piperski šampion WBC CISBB u polusrednjoj kategoriji

Reprezentacija Rusije proglašena je za najbolju ekipu, s obzirom da je imala najviše pobeda i najviše učesnika u finalnoj borbi.

U današnjim mečevima, u dvorani „Pinki“, reprezentacija Srbije je imala trojicu predstavnika. Dvojica su izgubili svoje mečeve – Predrag Kovačević i Marko Nikolić, dok je Despotović bio jedini uspešan i zato osvojio „Zlatnu rukavicu“.

Malobrojna beogradska publika je bila zadovoljna kvalitetom današnjih borbi. Prikazano je nekoliko sjajnih partija, u kojoj je najbolji utisak ostavio ruski predstavnik Ildar Vaganov, koji je u lakoj kategoriji (do 60 kg) pobedio Alžirca Abdelkadera Šabija.

Ovoj lepoj bokserskoj manifestaciji prisustvovao je i veliki broj nekadašnjih šampiona i osvajača „Zlatne rukavice“ – Ace Rusevski, Tadija Kačar, Vujković, Mujo Bajrović, Ljubiša Simić, Živorad Jelisijević, Dragan Konovalov i Fazlija Šaćirović.

Povezana vest:  Pakjao u novembru ponovo u ringu

Posle meča Predrag Kovačević je rekao:

-Imao sam odlične protivnike u tri dana i zadovoljan sam urađenim. Imao sam veliku podršku iz kluba (Crvena zvezda), kao i od mojih Lozničana. Naravno, da bi se pripremio kako treba mnogo mi je pomogao Milan Bursać, vlasnik firme Deltateks jer da nije bilo njega ne bih mogao da učestvujem na ovom prestižnom takmičenju.

Drugi član crveno belih Marko Nikolić ukstio je rukavice sa fenomenalnim Rusom Egorom Mekhontsevim koji je, inače, proglašen za najboljeg boksera Evrope.

-Imao sam odličan meč! Rus je bio fenomenalan I pružio sam svoj maksimum na ringu. Ipak, presudilo je njegovo iskustvo a za mene predstoji da još više treniram da bi mogao da na međunarodnim mečevima dođem do pobedničkog postolja.

Povezana vest:  Kličko brani titulu protiv Čembersa

PHOTO: ataimages.rs

Rezultati finala:

Bantam kategorija (52 kg): Miša Alojan (Rusija) – Abdelfatah Nasil (Maroko) 2:0

Pero (56 kg): Garnik Harutinijan (Jermenija) – Dmitri Poljanski (Rusija) 2:0

Laka (60 kg): Abdelkader Čadi (Alžir) – Jildar Vaganov (Rusija) 0:2

Poluvelter (64 kg): Džonatan Alonso (Španija) – Aleksandar Besputin 0:2 (tko)

Velter (69 kg): Andrej Zamkovoj – Predrag Kovačević (Srbija) 2:0

Srednja (75 kg): Ahmed Varsi (Maroko) – Vitalij Pandarenka (Belorusija) 0:2

Teška (91 kg): Dervel Vulen (Bugarska) – Kristijan Delmaj (Albanija) 2:0

Superteška (plus 91): Rok Urban (Slovenija) – Goran Despotović (Srbija) 0:2

marko_nikolic_mec_sampiona_2010