evander_holyfield1Uzdrmanog Holifilda protiv Vilijamsa spasio prekid borbe

 

Bokserski veteran Ivander Holifild (48) borio se u protiv Šermana Vilijamsa, 38-godišnjeg boksera s Bahama, u hotelu Greenbrier Resort u White Sulphur Springsu (Zapadna Virginia). Borba nije ponudila pobednika.

Naime, tokom druge runde došlo je do sudara glavama dvojice boksera, a lošije je prošao Holifild koji je zadobio posekotinu iznad levog oka. Borba se nastavila i u trećoj rundi kada je Vilijams opasno uzdrmao Holifilda, ali je prekinuta uoči četvrte nakon što su iz Holifildovog ugla objasnili da američki bokser ima zamagljeno vidno polje. Tako je borba proglašena nevažećom, a na takvu odluku se niko nije bunio.

Povezana vest:  NIKOLA STEVANOVIĆ U LAS VEGASU POTPISAO PETOGODIŠNJI UGOVOR SA DON KINGOM, Za svetski tron u Beograd

-Vrlo sam razočaran što je ovako završilo, ali ovakve stvari događaju se u svetu boksa. Zašiće me i neće biti problema. Život ide dalje – komentarisao je Holifild.

-Osećam da sam trebao pobediti nokautom, ali šta je, tu je. Navijam za njega i jako ga poštujem. Ima skoro 50 godina i dalje se bori. Divim se onome što je napravio, ali vreme je da se mlađi bore, a stariji da komentarišu za televiziju – rekao je između ostaloga Vilijams.

Povezana vest:  Ovo je prvi korak na putu ka vrhu, Piperski protiv Girkea

Holifild je četiri puta bio svetski prvak u teškoj kategoriji, a u karijeri je skupio 43 pobede, deset poraza i dva remija. Prethodno ovoj borbi, boksovao je u aprilu prošleu godine i pritom pobedio još jednog bokserskog „dedicu“, Fransoa Buta (42) i osvojio naslov prema WBF verziji.

Sledeća Holifildova borba, kome je želja da ujedini naslove svetskog prvaka u teškoj kategoriji, trebala bi biti 5. marta u Danskoj protiv Brajana Nilsena, ali sada je njenom održavanju ozbiljno zapretila njegova povreda.

Povezana vest:  Holifildove rukavice prodate za 35.200 dolara