nikola_sjekloca_2MEČ ZA WBC INTERKONTINENTALNOG PRVAKA

Sjekloća u Novom Sadu

 

Za tri nedelje, 25. februara naš najbolje rangirani bokser (osmi na WBC), Nikola Sjekloća, 18-0, član profi kampa Crvena zvezda GINIS braniće titulu WBC INTERNACIONALNOG prvaka sveta u supersrenjoj kategoriji. Mec se održava u KRISTALNOJ DVORANI u hotelu Park u Novom Sadu sa početkom od 19,00.

-Imali smo dosta problema oko protivnika za Nikolu Sjekloću… Svi znaju da je on jedan od najboljih svetskih boksera i niko ne želi da boksuje sa njim na našem ringu – rekao je Luka Popović.

Povezana vest:  Hej poručio Kličku: Posetiću te u bolnici!

Bivšem kapitenu reprezentacije amaterskog boksa SR jugoslavije… sprema se za predstojeći meč ali…

-Odbilo nas je desetak svetskih boksera kao što su Stas Kashtanov iz Ukrajine, Danac Lolenga Mock, Mads Larsen i Rudi Markunsen (Danska), Kolumbijac Fulgenzio Zuniga i drugi. Navodili su razne razloge, od povreda do izuzetno viskoih cena (do 40.000 evra).

Luka Popović nastavio je izlaganje.

-Nakon mnogo truda, i razumevanja WBC-a, određen je Nikolin protivnik. To je Roberto “El Tigre de Benidorm” Santos iz Španije. Santos ima rekord od 21 meča (16 pobeda, 8 KO, 4 poraza i 1 nerešen meč). Trenutni je šampion Španije u supersrednjoj kategoriji. Video sam nekoliko njegovih mečeva i siguran sam da će ovo biti izuzetan meč za ljubitelje plemenite veštine.

Povezana vest:  Bokseri Srbije idu u Dubai na pripreme i meč

Određena su i službena lica za predstojeći spektakl i to:

Supervizor WBC: Mauro Betti (Italija, predsdnik za Internacionalne šampione), referee: Florin Bela (Madjarska), Judges: Predrag Aleksić (Crna Gora), Rajko Đajić (Srbija), Masimo Barovekio (Italija, najbolji WBC sudija za 2010)

Nikola Sjekloća je stigao u Beograd, gde nastavlja sa treninzima i sparinzima u sali BK Radničkog sa svojim dugogodišnjim trenereom Milivojem Bašićem.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U BUDVI, Sjekloća u Starom gradu za rejting

-Kristalna dvorana u hotelu Park primiće svega 350 gledalaca (ulaznice se mogu rezervisati u SPBF). Ekskluziva hotela Park kao i profesionalni bokserski mečevi (pored glavnog meča za Titulu biće i četiri uvodna meča), garantuju izuzetan provod i promociju našeg profesionalnog boksa – rekao je na kraju Popović.

PHOTO: ataimages.rs