Kličko brani titulu protiv Čembersa

Wladimir Klitschko vs. Eddie Chambers

20. mart, Dizeldorf

 

wladimir_klickoŠampion sveta u WBO, IBF i IBO verzijama, u teškoj kategoriji,  Vladimir Kličko braniće titulu protiv Amerikanca Edija Čembersa u Dizeldorfu 20. marta u ESPRIT Areni. Kličko je poslednji put odbranio titulu u junu (2009.) kada je tehničkim nokautom u devetoj rundi pobedio Rusalna Čagajeva.

Čebres je trenutno izazivač broj jedan na WBO listi a ESPRIT Arena ima kapacitet od 51.000 mesta za sedenje. To neće biti prvi put da se Kličko bori na fudbalskom stadionu, jer je jedan meč već imao na stadionu Šalkea pred više od 60.000 gledalaca. Na konferenciji za novinare, Kličko je ponovio da neće pokušati da osvoji titulu apsolutnog prvaka sveta, sve dok je šampion u verziji Svetskog bokserskog saveta (WBC) njegov brati Vitalij.

Povezana vest:  Predstavljen novi trener u BSS

-Veoma sam srećan što se vraćam u ring. Imam samo lepe uspomene na Dizeldorf jer moj jedini meč koji sam imao tamo dobio sam tehničkim nokautom. Mesto održavanja meča biće na ogromon stadionu sa kapicitetom od preko 50.000 mesta i to je motiv više za mene. Čembers je, trenutno, najbolji teškaš u Sjedinjenim Američkim Državama – rekao je Kličko.

Povezana vest:  SKUPŠTINA BSS 22. MARTA, Izbor trenera svih selekcija posle Skupštine

“Fast” Edi Čembers (27 godina) živi u Filadelfiji I visok jw 1.85 a u julu 2009. pobedio

Je Aleksndra Dimitrnka iz Univerzum Boxing promoušn kampa. Nekoliko meseci ranije izgubio je od Samuela Petera. Čemberov skor je 35 pobeda (18 KO) i jedan poraz.

Oko meča sa Kličkom Čembers je rekao:

-Radio sam naporno za ovaj meč sa Dimitrenkom I iznenadio sam ga. Takođe ću iznenaditi I Klička u Dizeldorfu I pokupiti njegove pojaseve. Ovo je velika šansa za mene. Naravno, Kličko je favorit ali sam siguran da ću mu pojaseve odneti u SAD.

Kličku će ovo biti prvi meč od borbe sa Raslanom Čagajevim od juna 2009, a skor Klička je 53 pobede (47 KO) I tri poraza. Menadžer Kličko Menadžment grupe Bernd Bonte rekao je:

Povezana vest:  MEČ ZA WBC TITULU, Kličko odbranio naslov, Borovčanin slavio protiv Očegina

-ESPRIT Arena je umetnički stadion I mi jedva čekamo naredni bokserski spektakl na fudbalskom terenu. Zajedno, sa zvaničnicima arene, koji su od pomoći, planiramo veliki spektakl I odličnu prdaju karata I siguran sam da ćemo sve karte rasprodati.

Karte će se naći u prdaji od 28. januara a najniža cena karte (čitaj za vrh stadiona, pored ptičijih gnezda) biće 20 evra a uživo I ekskluzivno prenos radiće nemačka televizija RTL