cupa_kzn_union_maj_2011

MEČ ZA IBF TITULU

Nikola Stevanović: Odbraniću titulu!

 

U HALI Šumice, 20. maja na programu je bokserski spektakl a glavnu filmsku rolu na ringu predstavljaće Nikola Stevanović (20-1-1, 7 KO) koji će među konopcima braniti titulu interkontinentalnog IBF prvaka u polusrednjoj kategoriji (do 69,853 kg). Stevanović će ukrstiti rukavice sa Italijanom Stefanom Kastelučijem (18-0, 9 KO).

– Još uvek nisam imao prilike da odgledam snimke mečeva Kastelučija, ali vrlo dobro znam ko mi je protivnik. Jedini zadatak mi je da treniram i da maksimalno doteram formu. Odbraniću titulu – siguran je bio Nikola Stevanović na jučerašnjoj konferenciji za štampu u beogradskom hotelu Union.

Povezana vest:  Japanac Igaraši odbranio titulu u muva kategoriji WBC verzije

Mečevi koji će biti uvodni borbi večeri, a za sada su planirana tri, u planu izbacuju Milorada Žižić (25) iz Nikšića koji i debituje u profi boksu a on će se boriti u srednjoj kategoriji (do 72,574 kg) u četiri runde a protivnik će mu biti Renato Gogošević (0-6) iz Hrvatske. Sledeći je Milan Kostić (6-1, 3 KO), koji će se poluteškoj kategoriji (do 79,378 kg) boriti protiv  Josipa Jalušića (10 – 22) iz Hrvatske, u šest rundi. Bivši omladinski IBF prvak sveta Stefan Stevanović (10-0, 2 KO), brat Nikole Stevanovića, posle godinu dana pauze vraća se među konopce. U meču polusrednje kategorije (do 69,853 kg) protivnik će mu biti Hrvat Marijan Marković (3 – 10).

Povezana vest:  Međunarodni bokserski turnir u Beogradu od ove godine 'Memorijal Branko Pešić'

Supervizor IBF, biće predsednik Komisije za šampione Lindzi Taker (SAD), sudija u ringu biće Manfred Kučler (Nemačka), dok će bodovni arbitri biti Frančesko De Ruvo (Italija), Zdravko Milojević (BiH), Gžegorž Molenda (Poljska). Supervizor ispred SPBF biće dr Miroslav Popović.