nesa_zavod

Borovčanin posetio Republički zavod za sport

 

Najbolji sprski bokser, Nenad Borovčanin, nakon osvajanja titule evropskog šampiona u WBO kategoriji, posetio je Republički zavod za sport. Prilikom posete RZS, direktor Jasminko Pozderac je čestitao Nenadu na osvojenoj tituli i uručio mu prigodan poklon.

Nenad je inače korisnik usluga Republičkog zavoda za sport, gde se testira i koristi pogodnosti Doma sportova radi obavljanja priprema za takmičenje. A da je dobro pripremljen govori najbolje osvojena titula.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U PODGORICI, Sjekloća odbranio pojas, siguran Zlatičanin

– Svakako da je moja titula plod kompleksnog učinka ljudi i organizacija koji su radili na ovom projektu od samog početka. Svaki segment rada bio je na vrhunskom nivou, a posebna zahvalnost ide Republićkom zavodu za sport u Košutnjaku i direktoru Jasminku Pozdercu. Već tradicionalno naši sportisti koriste usluge ovog renomiranog kolektiva u kome su iskovana sva najsjajnija odličja, posebno u boksu. Uslovi su na vrhunskom, svetskom nivou, pa stoga i ne čudi kada na velikim takmičenjima naši sportisti osvajaju medalje. U zavodu rade izuzetni stručnjaci, a moderan analitički centar, koji služi za testiranje, pruža uvid u formu i trenutnu spremnost sportista. Uz to imao sam na raspolaganju i salu, teretanu i sve druge elemente što jedan moderan i zahtevan trenažni proces zahteva od vrhunskih sportista. Analiza omogućava da se evidentiraju svi nedostaci u trenažnom procesu, isprave greške i mi sportisti dostignemo optimalnu formu u najboljem trenutku.

Povezana vest:  Iz Košutnjaka po trofej “Beogradskog pobednika”

Nenad je istakao da su testiranja sprovedena u Zavodu, kao i rezultati istih, slata njegovom treneru Fricu Zduneku da napravi plan i program priprema.

– Na osnovu testova u svakom trenutku je trener znao nivo moje trenutne spreme, fizičkih sposobnosti i opterećenja sa kojim možemo i moramo raditi. Takav studiozan način rada  rezultirao je titulom. Još jednom hvala, veliko hvala direktoru Pozdercu i njegovim saradnicima na uloženom trudu.

Povezana vest:  Cezar Čavez Junior novi svetski šampion u WBC verziji