klicko_hej_merenje

Hej se vratio, želi dvoboj protiv bilo kojeg Klička

Bokserski teškaš, Britanac Dejvid Hej, izjavio je da će odložiti svoje penzionisanje ukoliko jedan od braće Kličko pristane na borbu s njim.

Hej je planirao da se povuče se iz profesionalnog bavljenja boksom pre 31. rođendana u oktobru, ali nakon što je izgubio pojas WBA prvaka od Vladimira u julu ove godine, Britanac je odlučio da sačeka s penzionisanjem. Vitali će braniti svoj WBC naslov protiv Poljaka Tomaša Adameka ove subote, dok će Vladimir svoju iduću borbu imati u decembru protiv još neimenovanog protivnika.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA POJAS U TEŠKOJ KATEGORIJI, Povetkin deklasirao Rahmana, Pulevu pojas EBU

-Ako mi Vladimir pruži revenš, u što iskreno sumnjam, ili Vitalij pristane na borbu sa mnom, odložiću svoje penzionisanje za šest meseci – rekao je Hej nemačkom Bildu.

Britanac je rekao da je do ove odluke došlo nakon razgovora sa svojom porodicom i bivšim svetskim prvakom Lenoksom Lusiom, koji je pre osam godina pobedio Vitalija.

Povezana vest:  Ražnatović nokautirao Italijana Staćonea, koji je posle lekarske pomoći odvezen u bolnicu

-Razmislio sam o svemu nakon razgovora s porodicom i Lenoksom. Luis mi je dao nekoliko korisnih saveta kako bih mogao pobediti Vitalija baš kao što je to on učinio 2003. Godine – kaže Hej.

Britanac je rekao da će meč Vitalija i Adameka gledati na televiziji i da će iz sveg grla navijati za Klička.

-Navijaću za Klička, a to je nešto što ne bih uradio čak ni da spasim vlastiti život. Želim da pomete Poljaka, zadrži naslov i da onda meni pruži priliku za naslov. Vitalij bi mi trebao dati priliku, ako se usudi – priznao je Hej.

Povezana vest:  Pižurica i Jovanovićeva šampioni 41. „Vojvođanske zlatne rukavice“

Britanac je nakon poraza od Vladimira okrivio i slomljeni nožni prst zbog kojeg nije mogao pružiti ono najbolje od sebe.

-Prst je sada u redu. Vitalij ima 40 godina i mora prestati u jednom trenutku. Za njegovu završnu borbu ja sam idealan protivnik. Poslao bih ga u penziju, ali bez pojasa – zaključio je u svom stilu Hej.