avila

VEČE PROFI BOKSA U HOTELU JUGOSLAVIJA

Protivnik Jove Pudara Avila želi pojas!

 

Dva dana pred meč u hotelu Jugoslavija u Beogradu između Jove Pudara i Argentinca Avile imali smo priliku da se sastanemo sa izazivačom Pudara. Hektor Alfredo Avila do sada u karijeri ima 17 pobeda (12KO) i 10 poraza (7KO) ali je iskusan bokser i, čini se, biće težak protivnik Pudaru. Podsećanja radi Pudar brani PABA pojas u WBA verziji, u teškoj kategoriji.

Povezana vest:  Bokseri iz 19 zemalja na "Beogradskom pobedniku"

Poslednju borbu Avila je imao u maju ove godine u Argentini kada je na poene, posle osam rundi, pobedio Emilia Zaratea. Sada je Argentinac stigao u Srbiju a našli smo ga u hotelu Tulip In u Novom Beogradu.

-Očekujem dobar spektakl i ubeđen sam da mogu pobediti jer sam se dobro pripremao za borbu sa protivnikom. Gledali smo snimke Pudara na internetu. Ima dobar udarac, jak je ali očekujem da ću pružiti mnogo dobru borbu kao i da ću zadovoljiti ukuse ljubitelja boksa. U planu mi je da naredne godine imam revanš sa Joanom Pablom Hernandezom, prvak sveta u IBF u kruzer kategoriji jer sam oštećen u toj borbi u Nemačkoj, 2007. Tada smo boksovali za Prvaka Argentine u kruzer kategoriji – rekao je Avila.

Povezana vest:  Majk Tajson održao svoju prvu predstavu u Las Vegasu

Do sada je boksovao tri puta u Evropi, u Italiji daleke 2003, U Poljskoj 2005 je bio u ringu Kristofom Vlodarčekom, sadašnjim šampionom sveta u WBC verziji u kruzer kategoriji. Taj duel je izgubio nokautom u šestoj rundi. U Nemačkoj je 2007 boksovao sa pomeutim Hernandezom i od njega je izgubio na poene posle osam rundi.

-Pozdravljam sve ljubitelje boksa u Argentini i obećavam da ću doneti šampionski pojas kući.

Povezana vest:  STARTOVAO 39. EP U ANKARI, Pobede Ljube Marjanovića, poraz Kovačevića

avila_i_luka