luka_popovic_i_sjekloca

VEČE PROFI BOKSA U PODGORICI

Sjekloća protiv Mashamaitea iz Južne Afrike

 

Nikola Sjekloća, bivši reprezentativac eks Jugoslavije, SRJ i DZ SCG, osvajač bronzane medalje na SP 2003 26. novembra će se ponovo naći na profi ringu. Ovoga puta Sjekloća će braniti pojas u supersrednjoj kategoriji u WBC verziji Internacional. Do sada Sjekloća ima skor od 22 pobede (7KO) bez poraza. Protivnik Sjekloće biće Peter Mashamaite 19 pobeda (10KO) osam poraza i jedan meč odboksovao je nerešeno. Trenutno je vlasnik pojasa šampiona Afrike u WBO verziji u supersrednjoj kategoriji.

Bokserski spektakl će biti u Podgorici, u hali Morača a ring će biti postavljen 26. novembra.

Nikola je poslednji put boksovao, za rejting, u Nikšiću 9. septembra i tada je pobedio Čabu Titsuza nokautom u trećoj rundi.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNO, Luka Popović: U aprilu planiramo spektakl u Beogradskoj areni!

-Iako je bilo reči da će Sjekloća boksovati sa Geardom Ajetovićem što bi bio veliki spektakl s obzirom da se njih dvojica znaju još iz amaterskih dana do toga nije došlo ali smo se odlučili za atraktivnog boksera iz Južnoafričke republike. Reč je o Peteru Mashamateu koji ima odličan skor tako da će Sjekloća imati teškog protivnika u Podgorici – rekao je Luka Popović, menadžer Sjekloće – Mashamate je u karijeri boksovao sa odličnim protivnicima. Za šampiona Afrike pobedio je Ishmaela Teteha  a boksovao je i protiv Denisa Inkina a na preglasavanje je u Nemačkoj izgubio od Lukaša Vilaščeka što pokazuje da je to izuzetno kvalitetan i nezgodan bokser.

Povezana vest:  Lagator spreman za Vardar

Ipak, za Sjekloću ovaj protivnik ne bi trebalo da predstavlja veliki problem.

-Svi znamo kvalitet Nikole Sjekloće. Nikola je odličan bokser pred kojim je svetska karijera, kao što smo to i ranije pričali. Ovo će biti težak ispit za njega ali će Sjekloća, nošen publikom u Morači stići do nove odbrane pojasa.

Sredinom decembra u Las Vegasu je na programu redovni Kongres WBC-a.

-Putujemo za Las Vegas 10. decembra gde ćemo predstavljati Srbiju a sigurna sam, da ćemo u Las Vegasu dogovoriti meč za WBC prvaka sveta Nikoli Sjekloći u supersrednjoj kategoriji. O protivnicima za taj meč neću da pričam ali je aktuelni vlasnik WBC pojasa u supersrednjoj kategoriji Englez Karl Froč.

Povezana vest:  Golovkin odbranio titulu 16. nokautom

Pored Sjekloće koji brani pojas u WBC-u na ringu će se pojaviti jo Dejan Zlatičanin, Petar Živković a u planu su još dva uvodna meča.

-Dejan Zlatičanin će pokušati da osvoji pojas WBC Internacionalnog šampiona sveta u lakoj kategoriji a protivnik će mu biti aktuelni šampion Matijas Fereira iz Argentine (26 pobeda i dva poraza). To će biti još jedan odličan bokserski spaktakl. Petar Živković će boksovati meč za rejting a još nismo zatvorili finansijsku konstrukciju za još dve uvodne borbe tako da ne bi da pričam o tome dok se sve nerealizuje – rekao je na kraju Popović.