gogi_knezevic_kosutnjak

MEČ ZA PRVAKA MEDITERANA U WBC VERZIJI

Knežević želi WBC pojas

 

Gogi Knežević, momak srpskog porekla ali boksuje za profi federaciju Austrije gde i živi ovih dana je počeo da se sprema na Košutnjaku za predstojeći meč u Hamburgu. Knežević će u Nemačkoj boksovati, u planiranih 12 rundi, za pojas WBC Mediterana u srednjoj kategoriji. Protivnik će mu biti Goekal Oezekler Turčin koji boksuje pod licencom Nemačke. U dosadašnjoj karijeri Knežević ima 21 pobedu (11KO) i tri poraza a ima i jedan nerešen susret. Poslednji meč Knežević je imao protiv Mađara Lasla Haza i pobedio je na poene posle šest rundi u Austriji.

Povezana vest:  Marko Huk odbranio WBO titulu

Pored pojasa koji napada Knežević je vlasnik pojasa u srednjoj kategoriji u verziji PBU.

– Ovo je nova verzija a pojas sam osvojionokautom u sedmoj rundi 30. aprila u Beču a tada sam pobedio Janoša Vargu. Sada je na redu borba za pojas u WBC verziji za prvaka Mediterana – prve su reči Gogija Kneževića.

Protivnik Kneževiću za ovaj pojas biće Goekalp Oecekler iz Turske, ali boksuje pod licencom Nemačke.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U NOVOM SADU, Momci Balkan boksinga blistali u SPENS-u (FOTO)

-Nisam snimke gledao jer smo tako obučeni da ne razmišljamo o protivniku i neka on razmišlja o meni. Vratio sam se u kampu ČIP jer su odatle i potekli moji najbolji rezultati. I posle moje pobede i Mićka Žižića u Austriji 22. oktobra došao sam na završne pripreme za meč koji je na programu 18. novembra u Hamburgu a biće i direktan prenos na Eurosportu – rekao je Knežević.

Povezana vest:  Iz tabora crvenobelih u žestoku bitku

Trener ČIP-a Ljubiša Ignjatović radi sa Kneževićem.

-Meč u Hamburgu je samo stanica ka borbi za titulu Internacionalnog IBF šampiona. Nadam se da će Gogi uz moju pomoć i saradnika Kubanca Luisa Formete ostvariti pobedu i nastaviti pobednički niz – rekao je popularni Čupa.

PHOTO: ataimages.rs

gogi_knezevic_kosutnjak_1