david_haye1

Hej potvrdio moguću borbu s Vitalijem Kličkom u martu

 

Britanac Dejvid Hej, bivši svetski bokserski prvak u teškoj kategoriji u WBA-verziji, potvrdio je kao bi se u martu naredne godine mogao boriti s 40-godišnjim Ukrajincem Vitalijem Kličkom. U oktobru, 31-godišnji britanski bokser se zvanično povukao u penziju. Ali, mogao bi iz nje izaći ukoliko se realizuje dogovor o borbi protiv starijeg brata Kličko u martu.

Povezana vest:  Vladimir Kličko brani titulu protiv Povetkina u oktobru

Pošto je 2. jula izgubio od Vladimira Klička borbu za objedinjenje titulaa svetskoga prvaka u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO u Hamburgu, Hej je uporno najavljivao penzionisanje u slučaju da mu mlađi Kličko ne da priliku za revanš, ili njegov stariji brat Vitalij ne pristane na ulazak u ring protiv njega.

-Nisam video ugovor, ali definitivno se odvijaju pregovori o mojoj borbi protiv Vitalija Klička u martu. I pre odlaska u penziju sam govorio da želim tu borbu. Ima jedan datum u martu o kojem se već i ranije govorilo – izjavio je Hej za BBC-jev program.

Povezana vest:  Frenkel pauzira do kraja godine

Hej je i ranije govorio kako se “penzija odnosi na sve potencijalne borbe s bokserima koji se ne prezivaju Kličko“. Ranije se špekulisalo kako bi se pomenuta borba trebala održati 3. marta u Nemačkoj, preciznije, u dizeldorfskoj Esprit Areni. Vitalij Kličko je aktuelni svetski prvak u WBC-verziji. Hej je do borbe s Vladimirom držao pojas prvaka u WBA-verziji.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA NA ZLATIBORU, Srpski bokseri u ringu, Petar Živković ponovo među konopcima