Mike_Tyson_Comedy_Central_Roast

Majk Tajson: Bio sam retardirani psihopata, a mislio sam da sam kralj sveta!
 
-Mrzim se!-, izjavio je 45-godišnji Majk Tajson, poslednji uzbudljivi teškaš i nekada najbolji bokser sveta, u intervjuu za nemački Spiegel.
-Bio sam najobičniji ispljuvak, totalno opsednuti ludak! Bio sam retardirani psihopata, neobuzdani komad gov**ta. Bio sam blazirani k**vin sin. Mislio sam da sam kralj sveta!
Reči su to čoveka koji je s 20 godina i 144 dana 1986. postao najmlađi profesionalni prvak sveta u teškoj kategoriji u istoeiji objedinivši pritom titule po WBC, WBA i IBF verzijama. U 58 borbi tokom karijere pobedio je 50 puta, 44 puta nokautom.
Slava i novac samo su ubrzali njegovu propast. Završio je najpre tri godine u zatvoru zbog silovanja, potom tri i po meseca zbog fizičkog napada, imao je problema s zavisnostima o drogama i alkoholu, a 1997. je godine u revanšu odgrizao komad uva svetskom prvaku Evanderu Holifildu. Konačno, karijeru je službeno okončao 2005. godine, dve godine nakon što je proglasio privatni stečaj s 27 miliona dolara minusa na bankovnom računu.
-Nikad neće biti boksera s toliko progutanih pilula. Nikad nisam očekivao da ću doživeti tridesetu. Mogu biti srećan što sam živ. Od boksa sam poludeo.
Danas Tajson živi nedaleko Las Vegasa s trećom suprugom Lakihom, te decom iz njihovog braka: kćerkom Milan i sinom Morokom. Ukupno Tajson ima osmoro dece s četiri različite žene.
-Samo želim biti dobar otac. Važno mi je da moja deca o meni imaju dobro mišljenje kad ga već nemam sam. Uvek kada se pogledam u ogledalo vidim svinju.
Danas je Čelični Majk pronašao unutarnji mir. Počeo je da radi kao glumac i snimio holivudski hit Hangover, te je počeo uzgajati trkaće golubove otkrivši da ga ptice posebno smiruju.
-Danas ne pijem, ne pušim niti se drogiram. Ne jedem meso niti bilo kakve namirnice životinjskog porekla, poput mleka, mlečnih prerađevina ili jaja. Jedem bobice, čorbu od paradajza i pijem čaj od kamilice. Težim okruglih stotinu kilograma iako sam još samo pre dvije godine težio 160. Odvratno. Danas sam sušta suprotnost svemu što sam bio.
Povezana vest:  Balkan se raduje Evropskom šampionatu u Beogradu 2024.