ivan_ribac_hala_sportova

Ivan Ribać ponovo na ringu!

 

Bivši reprezentativac Srbije u olimpijskom boksu Ivan Ribać u profi karijeri ima upisanih sedam mečeva i isto toliko pobeda, od čega je šest završio nokautom. Poslednji put stariji od braće Ribać ušao je u ring 28. juna 2008. kada je pobedio Hrvata Ivicu Čukušića u Banja Luci nokautom u trećoj od planiranih šest.

Na reviji profi boksa na Zlatiboru koja je na programu 12. januara Ribać će ponovo zaboksovati a protivnik će mu biti Atila Dudaš. Menadžer Ivana Ribaća je Luka Popović koji jezadovoljan povratkom Ribaća na ring.

Povezana vest:  SP BAKU 2011, Završeno merenje, na redu žreb, u pet kategorija 296 boksera

-Ribać i ja smo sarađivali dok je boksovao do 2008. a sada se Ivan vraća na profi ring. Imamo jasno zacrtan plan za 2012. godinu Nakon ovog meča na Zlatiboru Ivan će boksovati još dva rejting meča i to u šest i osam rundi da bi u julu boksovao za prvaka Mediterana u WBC verziji protiv Francuza Žulijana Perijua. To je bokser koji je pobedio Adnana Buharaliju u Fojnici prošle godine. iako će Ivan boksovati na gostujućem ringu u Francuskoj mislim da to za njega neće biti problem – rekao je Luka Popović.

Povezana vest:  KAMP MLADIH I PERSPEKIVNIH BOKSERA, Đerić obišao boksere u Sremskoj Mitrovici

Ribać će u narednom periodu boksovati u kruzer kategoriji a prema rečima Popovića Francuz je samo usputna stanica koja bi trebala lako da se preskoči.

-Posle meča u Francuskoj očekujemo njegov napredak na rang listi WBC-a i mnogo jače mečeve  a samim tim ćemo tako nastaviti da gradimo njegovu karijeru u profi boksu – rekao je Popović.

Povezana vest:  Meč između Heja i Harisona namešten?