nikola_sjekloca_novi_sad

Sjekloćin kamp odbio sramtonu ponudu Artura Abrahama

 

Pre par dana iz Nemačke je stigla ponuda za meč između Nikole Sjekloće i Artura Abrahama. Preliminarni dogovor je postignut ali se čekala novčana ponuda Ipak, do tog meča neće doći.

-Kao što smo vas već upoznali, prosle nedelje dobili smo poziv da Nikola Sjekloća, wbc internacionalni šampion sveta, boksuje protiv bivšeg svetskog prvaka Artura Abrahama, boksera o kome se sve zna… Izazov smo prihavatili i ostalo je da Sauerland events ponudi uslove koji bi bili prihvatljivi za nas… Danas smo i dobili ponudu toliko smešnu da smo Arturu Abrahamu ponudili duplo više novca da početkom juna ove godine boksuje protiv Nikole u Budvi… – prve su reči Luke Popovića, menadžera Nikole Sjekloće. – Nešto se čudno dešava u Sauerland eventsu odkako je sin Vilfreda Sauerlanda, Nise Sauerland, preuzeo kontrolu nad ovom promoterskom kućom.

Povezana vest:  Pakjao i Bredli poštuju jedan drugog i obećavaju pobedu

Nikola Sjekloća je ćetvrti na WBC rang listi, osmi na WBO i 12 na WBA rang listi… Jedan je od retkih boksera iz Evrope koji su rangirani na tri od četiri najjače svetke rang liste. Nikola je, iako neporažen, želeo i želi da boksuje sa Abrahamom ali očigledno da je Sauerland mislio da je Nikoli ova ponuda „šansa života“, te da ćemo je svakako prihvatiti.

Povezana vest:  Pakijao posvetio titulu žrtvama tajfuna

-Mogu reći da sam više uvređen nego iznenađen ovom ponudom. potcenjivačka je i bezobrazna. Lično sam upućen u platežne mogućnosti Sauerland eventsa, znam koliko dobijaju bokseri top klase koji boksuju protiv njihovih šampiona, kao i gaže koje dobijaju bokseri za rejting mečeve. Pa Stjepan Božic je u meču zakazanom u osam rundi dobio više novca nego sto je nama ponuđeno za šampionski pojas.  sramota! Bili smo spremni na veliki rizik, ali… Arturu Abrahamu sam ponudio duplo veću sumu od ponuđene da odmeri snagu sa Nikolom početkom leta u Crnoj Gori, voleo bih da je prihvati… Nikola bi sigurno pobedio – veli Popović.

Povezana vest:  GRAND BOXING NIGHT – VIP EVENT

Na kraju Popović je rekao:

-Nikola ima svoj put. U martu boksuje rejting meč u osam rundi, odbrana titule planirana je za juni ili juli, u oktobru ili novembru još jedan rejting meč. Šansu protiv Andre Varda očekujemo u decembru ove godine, nakon njegove obavezne odbrane protiv Antoni Direla, koja je plnirana za juni.