licina_i_aleksejev_press

MEČEVI ZA IBF I EBU POJAS

Enad Ličina izgubio od Aleksejeva , Ernandez pobedio Kaningema

 

U nemačkom gradu Frankfurtu održano je veče profi boksa a na ringu su se pojavili majstori magićnog četvorougla poput Kubanca Huana Pabla Ernandeza, Amerikanca Stiva Kaningema, Aleksandra Aleksejeva i Enada Ličine. Pored ove dve borbe na programu su bila još četiri meča.

Huan Pablo Ernandez posle paklenih 12 rundi pobedio je, na poene, Amerikanca Stiva Kaningema. Ovo je bila 26 pobeda Kubancu dok je Amerikanac morao da upiše četvrti poraz. Poraz je doživeo, četvrti ukarijeri Enad Ličina koji je stao u gard Aleksandru Aleksejevu.

U borbi za upražnjenu titulu EBU sastali su se Enad Ličina, rodom iz Novog Pazara i Rus Aleksandar Aleksejev. Imao je Ličina za protivnika tvrd orah i to protivnika koji ima zabeležene 22 pobede i samo dva poraza (Denis Lebedev i Viktor Ramirez) dok je u amaterskoj konkrenciji bio predvodnik Bokserskog saveza Rusije na svim velikim takmičenjima. Ličina, sa druge strane ima 21 pobedu (do ovog meča) i tri poraza i to od Stiva Kaningema, Huana Pabla Ernandeza i, daleke 2005 od Aleksija Kuziemskog.

Povezana vest:  Borovčanin 15. na svetu u verziji WBC

U drugoj rundi zbog sudara glavama Ličina je zaradio poekotinu na licu (iznad desnog oka) i to mu je pomalo i smetalo a Rus je boksovao u kontra gardu. U prve dve runde obojica pesničara bili su relativno inertni na ringu

U trećoj deonici meča Ličina je „pogurao“ borbu i zadao par solidnih udaraca i tako ušao u ritam. Posle tri teške runde Ličina je, zbirno, imao minimalnu prednost (što se bodova tiče). U petoj rundi Aleksejev je uzvratio sa serijom udaraca ali je Ličina išao na Rusa „prsa o prsa“ ili je bio u gardu, nije, čini se, pokušavao bočno da se kreće… u narednim rundama, do 11, Rus je polako preuzimao inicijativu ali je Ličina pokušao u poslednjoj rundi nešto da učini ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Povezana vest:  Bokserska revija u čast Vidoje Sjekloće u Budvi

Ipak, ovo je Ličini treći poraz od oktobra 2009 (četvrti u karijeri) a sudije su bile jednoglasne pri bodovanju ovog meča i to: 110:118, 112:116, 112:118 za Aleksejeva.

Kubanac Ernandez koji je u duelu sa Kaningemom slovio za favorita, jer ga je, i pobedio 1. oktobra 2011 u šestoj od 12 rundi ovoga puta se boksovalo svih 12 deonica meča. Ernandez je imao svojih „pet minuta slave“ u meču u Nemačkoj ali je od pete runde počeo polako da „pada“. U četvrtoj rundi je Kaningem bio, dva puta u nokdaunu, ali je u 11 rundi Ernandez imao blistavu rundu ali i u 12 deonici meča odgovorio je Ernandez na napade Kaningema i čak ga i uzdrmao, pošteno, i tako je zasluženo slavio u odbrani poajsa u IBF verziji za prvaka sveta u kruzer kategoriji.

Povezana vest:  MEČ ZA INTERNACIONALNI VBF TRON, Stanković protiv Pesija

Sudije su bile jednoglasne za Huana Pabla Ernandeza (116:110, 116:110, 115:111) u meču protiv Stiva Kaningema.

Podsećanja radi upravo je Kaningem oduzeo IBF pojas u kruzeru Enadu Ličini 12. februara 2011 ali ga je u narednom meču (1. oktobar 2011) izgubio od Ernandeza.

Meč za IBF pojas u kruzeru

Huan Pablo Ernandez (Kuba) (26 (13KO), 1 (1KO) 27)– Stiv Kaningem (SAD) (24 (12KO), 4, 28) 3:0

Meč za upražnjeni pojas u EBU u kruzeru

Enad Ličina (Srbija) (21 (11KO),4) – Aleksandar Aleksejev (Rusija) (23 (20KO), 2 (2KO)) 0:3