aleksandar_drenovak_poz_kosutnjak_sep_2011

PRIPREME BOKSERSKE REPREZENTACIJE

Srpski orlovi nastavljaju pripreme na Košutnjaku

 

Posle završenih visinskih priprema koje su trajale 21 dan a koje su održane na Kopaoniku, najbolji bokseri Srbije Miloš Baltić, Vanja Bačić, Nenad Dimitrijević, Ljuba Marjanović, Aleksandar Drenovak, Nikola Jovanović, Marko Nikolić i Milutin Stanković posle dva dana pauze, aktivnog odmora po klubovima, danas nastavljaju rad u RZZS u Košutnjaku.

Orlovi su bili aktivni na srpskom planinskom biseru, puni motiva za predstojeća takmičenja i borbu za ulazak u nacionalni tim za kvalifikacioni turnir za OI u Londonu.

-Na pripremama, koje će poslužiti za tempiranje forme trojice naših takmičara koji ce za 10-tak dana učestvovati na prestižnom turniru „Strandžat kup“ u Sofiji, prisustvovaće svih osam takmičara koji su bili i na Kopaoniku. Sa njima će se raditi nešto slabijim intezitetom i oni će formu tempirati za 3. mart, za kada je u Zagrebu, zakazan međdržavni susret naše reprezentacije protiv odgovarajuće selekcije Hrvatske – rekao je Miodrag Milić, trener reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  Sjekloćin kamp odbio sramtonu ponudu Artura Abrahama

Treneru Miodragu Miliću, koji će rukovoditi pripremama, i po čijem će se Planu i programu raditi asistirati i Branko Dimić, trener boksera Crvene Zvezde i Horhe Luis Frometa koji trenutno nema nikakve aktivnosti sa ženskim olimpijskim timom Srbije.

-Na ovim pripremama radićemo po principu 2-2-1-2-2-0, dakle svaki šesti dan će biti slobodan. Akcenat ćemo staviti na brzinu, TTO, borbenu praksu (sparing) ali i psihološku pripremu, jer nam je sa psihološke strane veoma važno kako će mo otvoriti sezonu. Iako je Strandžat kup jedan od najačih svetskih turnira (najstariji Evropski) sve ćemo učiniti da se sa pomenutog turnira ne vratimo kao turisti. S obzirom da je ovogodišnji Strandžat kup bio pozivnog karakter, olimpijska godina, BS Srbije je dobio poziv samo za četiri kategorije i to; laku (do 60 kg) poluvelter (do 64 kg) polutešku (do 81 kg) i super tešku ( preko 91 kg). s obzirom da je naš lakaš Branimir Stanković u Milanu, i da za njega nemamo adekvatnu zamenu, selektor Manojlović je odlučio da u Sofiji učestvujemo samo sa trojicom takmičara. Marjanović (64) Nikolić (81) i Milutin Stankovic (+91). Sa ekipom će u Sofiju putovati i za sada naš jedini olimpijac Aleksandar Drenovak koji će u tih nekoliko dana sparingovati nekoliko prijateljskih mečeva koji će biti i deo njegovog planiranog trenažnog procesa za Olimpijske igre u Londonu – rekao je Milić.

Povezana vest:  Nikola Sjekloća spreman za meč u Budvi