B50C4565

STRANDŽAT KUP

Srpski bokseri otputovali za Sofiju na prestižni turnir

 

Srpska reprezentacija u amaterskom, olimpijskom boksu otputovala je za glavni grad Bugarske, Sofiju, na prestižni međunarodni turnir Strandžat kup. Podsećanja radi ovo je najstariji evropski turnir u amaterskom, olimpijskom boksu i ovo će biti odlićčna provera momcima pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu.

Srbiju će na ovom turniru predstavljati: do 64 kg Ljubomir Marjanović, do 81 kg Marko Nikolić i preko 91 kg Milutin Stanković. Pored boksera na put kreću još Miodrag Milić, trener rerpezentacije i Zoran Manojlović, selektor. Naravno, u Bugarskoj će se naći i Aleksandar Drenovak jedini srpski bokser koji je overuio normu za Olimpijske igre u Londonu i on će u Sofiji imati dva ili tri sparing meča što će mu biti odlična provera posle prvog dela priprema. Turnir počinje 22. februara a finale je zakazano za subotu 25. februar.

Povezana vest:  Kličko brani titulu protiv Pjanete 4. maja

-Strandžat će, s obzirom da je ovo Olimpijske godina ovo bitzi najjači turnir u boksu. Prema nezvaničnim informacijama učestvovaće bokseri iz 63 države sa četiri kontinenta i to Evropa, Azija, Afrika i Amerika. S obzirom da se mi nalazimo u takozvanom red takmičarskom periodu neću vršiti pritisak na momke da ostvare neki značajniji rezultat u takvoj konkurenciji. Veliki će uspeh biti ako njih trojica odboksuju pet do šest mečeva a da bi se to desdilo moraće u prvim kolima da izbegnu najkvalitetnije i najtrofejnije svetske takmičare. Koliko imamo informaciju na turniru će učestvovati devet olimpijskih pobednika i oko 30 osvajača svetskih i kontinentalnih medalja – prve su reči Milića.

Povezana vest:  Pojedinačno boks prvenstvo Srbije 2018. ušlo u finalnu fazu

Pored takmičara u Bugarskoj će se naći i Aleksandar Drenovak.

-Drenovak će trenirati po unapred zacrtanom planu i programu a boravak u Bugarskoj ćemo iskoristiti kako bi odboksovao dva do tri kontrolna sparing meča.

Na turnir u Bugarsku srpski orlovi kreću posle priprema na Kopaoniku i rada na Košutnjaku. Podsećanja radi reprezentacija Srbije od svetskog prvenstva u Azerbejdžanu nije imala niti jedan meč.

Povezana vest:  Vladimir Kličko uspešno se oporavlja posle operacije

-Činjenica da nismo imali niti jedan meč od svetskog prvenstva u Bakuu će stvoriti dodatni psihološki pritisak na sve takmičare tako da će to, uz već pomenuti pred takmičarski način treninga biti dodatni teret.