skola_boksa_kosutnjak_kzn (2)

Formirana nacionalna škola boksa u Srbiji

 

Direktor republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac i srpski bokser Nenad Borovčanin, inače, interim WBO prvak Evrope u kruzer kategoriji, potpisali su danas ugovor o formiranju Nacionalne škole boksa.

-Drago mi je što će ova škola da krene sa radom, jer nam je cilj omasovljavanje i približavanje boksa mladima u Srbiji. Idejni tvorci su naši bivši šampioni Ljubiša Simić i Dragan Vasiljević, a cilj nam je da iz kvantiteta dođemo do kvalitetnih boksera – rekao je Borovčanin, koji će raditi na promociji škole.

Povezana vest:  Filipinski bokser Pakijao odustao od potpredsedničke trke

Pozderac je dodao da se boks na velika vrata vraća u srpski sport i izrazio zadovoljstvo će je Zavod u mogućnosti da „otvori vrata“ mladim talentima.

-Ovo je ideja Bokserskog saveza i naših šampiona, a Zavod ima sve uslove i kapacitet da im pruži sjajnu priliku za rad. Ideja nam je da budemo prisutni u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu – istakao je Pozderac.

Povezana vest:  ODBRANA INTERKONTINENTALNOG PRVAKA U IBF, Nikola Stevanović dočekuje Ajub Nafzija

Predsednik BSS Velizar Ðerić podsetio je da će srpski boks u Londonu posle 12 godina ponovo imati predstavnika na Olimpijskim igrama.

-Nijednoj od bivših jugoslovenskih republika to nije uspelo, što je dokaz da se boks vraća na svoje mesto u Srbiji. Savez će finansijski pomoći koliko može, a očekujemo i pomoć lokalnih samopuprava.

Legendarni bokser i trener Dragan Vasiljević izjavio je da je najveća želja inicijatora ove ideje da podigne sve bokserske centre u Srbiji.

Povezana vest:  Pulev optužio Klička da je lažirao povredu

-Ova ideja se stvarala mesecima, dugo smo čekali i konačno smo ostvarili cilj.

Nacionalna škola boksa odmah počinje sa radom, a ono što je veoma važno jeste da je besplatna.

skola_boksa_kosutnjak_kzn (1)