petar_zivkovic_i_pop_aerodrom

MEČ ZA WBC CISBB

Petar Živković u Rusiji stigao do WBC pojasa

 

Srpski profesionalac, Petar Živković, član kampa Serbian fajter ostvario je 11 pobedu u isto toliko mečeva a u nedelju (8. aprila) je u ruskom gradu Noginsku postao WBC CISBB šampion u poluvelter kategoriji (63.503kg), pobedivši Ismatula Gulomova iz Uzbeksitana (6,5,2, 5KO).

Pobeda je izvojevana sudijskim preglašavanjem posle 12 paklenih rundi (111-116 Gulomov, 116-112 i 118-113 Živković). Supervizor meča bio je potpredsenik WBC CISBB Vladimir Laptev iz Rusije, a specijalni gost Miroslav Popović, predsednik CISBB konfederacije, koji je nadgledao regularnost ovog spektakla.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO PRVAKA SVETA U KRUZER KATEGORIJI, Poljak Glovacki nokautirao Marka Huka

– Očekivao sam lakši meč ali me je Gulomov iznenadio visinom, kontra gardom i bokserskim znanjem. Iako ima samo 22 godine poznaje sve tajne profi boksa. Ima izuzetno duge ruke i dobro se kreće. Ipak, uspeo sam da nametnem svoj način borbe, da mu priđem i zadajem udarce – rekao je Živkovic nakon sletanja na beogradski aerodrom.

Povezana vest:  Predrag Radošević pobedio u Nemačkoj za rejting

To je i urodilo plodom kada se Gulomov u deveto rundi, posle razornog desnog krošea, našao na podu.

– Žalosno je što ovaj meč nije prenošen na našoj televiziji. Svi bokseri nekadašnjeg SSSR-a su školovani i spremni. Rizik je bio veliki ali se isplatio. Petar Živković je zasluženo pobedio dobrog boksera, osvojio značajnu titulu na gostujućem ringu, što uopšte nije lako. Idemo dalje, očekujemo napredak na WBC listi i obećavamo da će Petar pružati još bolje partije – veli Dragan Ignjatović, menadžer Živkovića i direktor kampa Serbian Fighter.

Povezana vest:  Sudija meča Kličko - Povjetkin je osuđenik s elektronskom narukvicom