sjekloca_konferencija (1)

MEČ ZA WBC PRVAKA SVETA

Sjekloća: Spreman sam da se borim za titulu!

 

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća rekao je danas da je mentalno potpuno spreman da se bori za titulu svetskog prvaka u verziji WBC, a za taj meč super srednje kategorije rekao je da mu je kruna karijere.

-Jako je teško doći do borbe za svetsku titulu. Ovo je kruna moje karijere. Boksovati profesionalni meč u SAD, pa još i za titulu, stvarno je privilegija – rekao je Sjekloća novinarima u Beogradu.

Ovaj Budvanin rođen u Nišu boksuje za Crvenu zvezdu Ginis iz Beograda. Do sada je u karijeri imao 24 profesionalna meča i u svima je pobedio, sa sedam nokauta. Njegov protivnik je mlađi od braće Direl, Entoni.

Povezana vest:  Kličko do 30. novembra da odluči da li nastavlja karijeru

-Gledao sam ga, dobar je bokser, visok i jak, udarač. Ali, nije nerešiva enigma za mene – rekao je Sjekloća o protivniku koji takođe ima sve 24 pobede, uz 21 nokaut.

Bokser je rekao da ga uopšte ne brine što će postati prvi čovek iz Srbije koji će se posle 27 godina boriti za svetsku titulu, kao ni pažnja medija i to što će se meč prikazivati na najcenjenijoj televiziji, Ejč-bi-ou (HBO).

-Apsolutno sam spreman. Dugo sam u boksu i tukao sam se protiv takvih boraca i u amaterima. Navikao sam na pritisak, a i ne osećam ga nešto preterano. Nisam razmišljao o medijskom eksponiranju i neću ni razmišljati o tome – rekao je 33-godišnji Sjekloća.

Borba protiv Direla biće održana u SAD, ali ugovor sa Amerikancem još nije potpisan. Sjekloćin štab dobio je pisano rešenje Svetskog bokserskog saveta (WBC) da će se boriti za titulu. Dosadašnji šampion i prema opštem mišljenju najbolji bokser u super srednjoj kategoriji, Andre Vord neće braniti titulu protiv obaveznog izazivača Direla, koji je treći na rang-listi WBC.

Povezana vest:  Hej: Vladimir Kličko ima srce hijene

Drugi izazivač Noe Gonsales je takozvani „srebrni“ šampion i on ima zakazanu borbu da brani taj pojas.

Trener srpsko-crnogorskog asa Milivoje Bašić veruje u trijumf svog pulena.

– O Nikolinim kvalitetima ne treba polemisati. Daćemo maksimum kako bi se Nidžo što bolje spremio. Krenućemo sa visinskim pripremama, a završiti ih u Americi. Ako se bude spremio onako kako zna i bude u punoj formi, Nikolu Sjekloću niko ne može da pobedi – rekao je Milivoje Bašić

Povezana vest:  Bokser Majdana ispred Del Potra i Mesija

MIODRAG MARTINOVIĆ:Sjekloća za primer

Na konferenciji za novinare u SD Crvena zvezda prisustvovao je i prvi čovek profi ringa Crne Gore Miodrag Martinović.

– Kao veliki talenat Nikola Sjekloća je u ring ušao u Crnoj Gori. Kroz njegov napredak i karijeru pomagali smo koliko možemo.Čini se da je to dovoljno pošto je naš as sada u samom svetskom vrhu. Hvala i Srbiji koja je takođe pomogla Nikoli Sjekloći i svim navijačima koji su ga bodrili kada je boksovao u Beogradu i Novom Sadu. Ovo je pravi primer kako dva saveza, dve različite zemlje mogu zajedno. To bi trebalo da slede i ostali sportovi – iskren je bio Martinović.

sjekloca_konferencija (3)