nikola_vs_nefzi (1)

MEČ ZA IBF POJAS

Nikola Stevanović pobedio u istorijskom meču

 

nikola_vs_nefzi (2)Kapa dole majstorima ringa!

Nikola Veliki Stevanović ovom borbom je dokazao da mu ni jedan protivnik nije ravan a da mu ništa, nikada, neće pokvariti raspoloženje da se pesniči, nadmudruje u ringu, da među konopcima pokaže sve raskošno znanje koje je minulih godina naučio…

Šta reći…

Ovo je bila jedna od najbolji borbi prethodnih godina u Srbiji a i šire. Možda ovo gledam i subjektivno ali meč je od prve sekunde pa do poslednjeg udarca gonga, u 12 rundi, držao publiku na „ivici noža“. Naime, malobrojna publika koja je došla pod svodove Hale sportova bila je u prilici da vidi borbu gladijatora. Sa jedne strane stajao je Nikola Veliki Stevanović a sa druge iskusni Tunižanin Ayub Nefzi.

Povezana vest:  ZAVRŠEN 48. MEĐUNARODNI TURNIR „BEOGRADSKI POBEDNIK“, Stankoviću ponovo najbolji

Obojica su bili rešeni da od prve sekunde krenu „da biju“ a kada se mislilo da će jedan pasti od silovitih udaraca to se nije desilo već su obojica izdržala, na nogama, svih 12 deonica meča.

-Ovaj meč će biti borba godina u IBF verziji – bile su reči Miroslava Popovića, predsednika Srpske profi boks federacije

Za pobednika je proglašen Nikola Veliki Stevanović i to jednoglasnom odlukom sudija (3:0) ali najavljivani direktni prenos nije bio tako da je publika širom Evrope (kažem širom Evrope jer je prenos trebalo da vrši Sport klub) ostala uskraćena za ovaj događaj.

Povezana vest:  Završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije 2021. u konkurenciji seniorki i seniora

U sjajnom meču u 12. rundi Stevanović i njegov izazivač iz Belgije Ajub Princ Nefzi oduševili su publiku u Hali sportova.

– Meč je bio izuzetno težak, možda i najteži u mojoj karijeri. Nefzi je pokazao da je odličan bokser. Smetala mi je povreda arkade, na desno oko ništa nisam video, ali rekao sam sudiji da mogu da nastavim. Spreman sam za sledeći, najvažniji, korak u karijeri – rekao je Stevanović, koji je pobedom došao samo na korak do ostvarenja sna.

Povezana vest:  BALI PROFI KAMP, Miljan Rovčanin prešao u profesionalce

Srpski as plemenite veštine bi, naime, na jesen, trebalo da boksuje za titulu svetskog šampiona u IBF verziji u meču pod pokroviteljstvom legendarnom promotera Dona Kinga.

Ovom borbom Nikola je pokazao i dokazao da je, za sigurno, jedan od najboljih srpskih boksera, bez da se ostali pesničari naljute jer je ovih 12 rundi trebalo izdržati. I ne samo to već i da pobedi ne samo protivnika već i da se dokaže na domaćem terenu ali i da „prkosi“ sudiji u ringu koji je, čini se, bio blaži sa opomenama prema Nefziju.

PHOTO: ataimages.rs

nikola_vs_nefzi (3)