milan_piperski_zlatibor

MEČ ZA WBC CISBB

Milan Piperski brani titulu na Zlatiboru

 

Momak iz Zrenjanina, Milan Piperski, član Balkanboksing kampa je početkom aprila u Zaječaru osvojio pojas Sveslovenskog prvaka u verziji WBC (WBC CISBB TITLE). Piperski je tada bio ubedljiv u duelu sa Bugarinom Dragomirom Totevim u polusrednjoj kategoriji. Sada je na redu odbrana titule.

-Čitavu dasadašnju karijeru sam posvetio ovoj tituli. Maksimalno sam spreman da iskoristim šansu koja mi se ukazala. Spreman sam za najveći izazov do sada. Radili smo naporno, moje kolege Mane Marčeta i Zvjezdan Vidaković i ja a konstantno smo pod stručnim nadzorom trenera Miroslava Borovčanina. Naravno, savetima nam pomaže i Nenad Borovčanin, čije iskustvo je od neprocenjivog značaja – rekao je Milan Piperski.

Povezana vest:  Sjekloća 18. decembra za titulu prvaka Mediterana

Sada je situacija drugačija. Piperski 24. avgusta, na Zlatiboru, brani osvojenu titulu. Prvi put u karijeri je u prilici da, kao šampion, u ring izađe protiv izazivača.

-Svakako da ću biti maksimalno spreman za odbranu titule. Teško sam stigao do šampionskog pojasa, mnogo truda uložio, litre znoja iz sebe iscedio, pa mi je jasno šta treba činiti i kako se spremiti. Iza mene je celokupna logistika Balkanboksinga. Ništa se ne prepušta slučaju i stoga sam veliki optimist i siguran sam da ću uspešno odbraniti krunu – samouveren je Milan Piperski.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Borovčanin: Ponovo sam pokazao da “Poraz nije opcija”!

Alfa i omega Balkanboksing kampa Darko Popivoda veruje u svog pulena. Popivoda smatra da će Milan Piperski odraditi svoj deo posla na najbolji način.

-Ponude za meč već stižu, što nagoveštava veliko iskušenje za Milana.  Novi izazov je pred njim, prvi put je u poziciji da brani šampionski pojas, ali verujemo svi u njega i novi trijumf našeg šampiona. Balkanboksing je ove godine organizovao četiri velika bokserska spektakla a ocene svih arbitara, ali i medija i javnosti su svaki put sve bolje, nastavljamo i dalje sa našom misijom, a to je da svaki novi meč, svako novo boksersko veče bude  još atraktivnije, a sam boks na još višem nivou, kao i sama organizacija. Balkanboksing priprema još jedan spektakl gde će Piperski u glavnoj borbi braniti titulu – rekao je Darko Popivoda.

Povezana vest:  Brajan Nilsen prekinuo penziju