Marijan-Benes

Marijanu Benešu titula boksera veka „Slavije“

 

Proslavljeni bokser Marijan Beneš izabran je večeras za sportistu 20. veka banjalučkog bokserskog kluba „Slavija“. Član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović dodelio je Benešu zlatnu povelju Bokserskog kluba „Slavija“. Radmanović je rekao da su proteklih 50 godina banjalučki sport obeležili bokseri „Slavije“, koji su u ovom gradu rasli, dolazili u njega i nisu iz njega odlazili, ali su u njega donosili medalje i ljubav.

Povezana vest:  Mićko Žižić omladinski prvak sveta u IBF

-Mi hoćemo da Banja Luka bude ponovo šampionski grad, jer toliko olimpijskih medalja nemaju ni mnogo jači centri – rekao je Radmanović.

Predsednik Skupštine grada Banja Luka Slobodan Gavranović rekao je da je malo sportskih kolektiva kao što je Bokserski klub „Slavija“ koji su mogli iznedriti takvog šampiona, čiji su uspesi imali planetarnu dimenziju.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE 2013, Završeno takimčenje u Kraljevu

Stručni žiri činili su predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske Tomo Marić, proslavljeni bokseri „Slavije“ Dragan Batar, Anton Josipović i Dragomir Vujković.

Tokom programa prikazan je dokumentarni film „Bio jednom jedan šampion“ o životu i sportskoj karijeri Marijana Beneša. Svečanom izboru prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta RS Nada Tešanović, i predstavnici sportskog javnog i kulturnog života Banja Luke i Republike Srpske.

Povezana vest:  Bokserska revija u čast Vidoje Sjekloće u Budvi