VLADIMIR_KLICKO_I_EDI_CEMBERSIBF, WBO, IBO verzije

Kličko u životnoj formi za duel sa Čejmbersom

Svetski šampion u teškoj kategoriji Vladimir Kličko rekao je danas da oseća da je u životnoj formi pred borbu za Edijem Čejmbersom iz SAD, iako se nije borio od juna prošle godine.

Ukrajinac je titulu šampiona u IBF, WBO i IBO verzijama poslednji put branio 20. juna 2009. godine kada je savladao Ruslana Čagajeva. Protiv Čejmbersa 33-godišnji Kličko boriće se sutra u Esprit areni u Diseldorfu.

Povezana vest:  Indijci se žale zbog boksera Krišana

-Nikada nisam bio ovako brz, ovako pokretljiv, ovako iskusan. Gladan sam uspeha, gorim. Znam da on želi moju titulu, ali mu je neću prepustiti – kazao je Kličko, koji će se 17. put boriti za titulu svetskog šampiona.

Kličko je u dosadašnoj karijeri ostvario 53 pobede, od kojih 47 nokautom, i doživeo svega tri poraza. Čejmbers je zabeležio 35 pobeda, 18 nokautom, i jedan poraz.

Povezana vest:  Velizar Đerić podelio plakete za razvoj boksa, ATA Stars među nagrađenima

-Imam sjajnu priliku. Želim da šokiram svet. Ovo je najveći izazov mog života – istakao je 27-godišnji Amerikanac, koji će pokušati da Kličku nanese prvi poraz još od 2004. godine kada je Ukrajinac izgubio od Lemona Brustera.

Čejmbers je jedini poraz pretrpeo januara 2008. godine u susretu sa Aleksanderom Povetkinom u Berlinu. Kličko ga zato neće potceniti.

-Njegov stil je neuobičajen i zbog toga je vrlo opasan – rekao je Kličko, dok je njegov trener Emanuel Stjuart prognozirao pobedu Ukrajinca nokautom.

Povezana vest:  Kličko odbranio titulu, Borovčanin ostvario novu pobedu

-Čejmbers će mu biti najteži protivnik do sada, ali je Vladimir u životnoj formi i siguran sam da će ga nokautirati, najkasnije u osmoj rundi – kazao je Stjuart.

Meču Klička i Čejmbersa prisustvovaće najmanje 46.000 ljubitelja boksa koji su već kupili ulaznice za stadion u Diseldorfu.